Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Mājās gatavoti eklēri

Drukāt

Protams, ka labum labie un gardum gardie tie jau gatavi ir nopērkami neskaitāmajās beķerejās, kūkotavās un konditorejās, bet ticiet man, ka mājās pašu gatavotiem eklēriem ir pavisam cits nozīmīgums, garša un smeķis, bez tam to pagatavošana nav nemaz tik piņķerīga, kā sākotnēji liekas, jo aizņem vien nieka pusstundu. Ir vērts pamēģināt!

Mājās gatavoti eklēri

Nepieciešams:

Mīklai:
200ml ūdens,
100g sviesta,
4-5 olas,
150g miltu,
½ tējk. sāls,
½ tējk. cukura.

Krēmam:
500ml piena,
200g cukura,
4 olu dzeltenumi,
50g miltu,
1 tējk. vaniļas cukura.

Pagatavošana:

Vispirms gatavo mīklu.

1) Katliņā liek vārīties ūdeni, kam pievieno sviestu, sāli, līdz ūdens sāk vārīties.
2) Vārošā ūdenī nedaudz iesijā miltus, kārtīgi izmaisa, vēlams izmantot koka karoti vai lāpstiņu.
3) Iegūto masu nedaudz atdzesē. Tad pievieno vienu olu, labi izmaisa, pievieno otru olu, un atkal pamatīgi izmaisa. Tādejādi masai pievieno visas 4-5 olas.
4) Cepešpannā ieklāj cepampapīru. Ar karoti vai konditorijas šprici uz pannas kārto mīklu trubiņu formā (10-11cm) , liek uz pannas aptuveni 5cm attālumā vienu no otras.
5) Pārziež ar sakultu olu, visveiksmīgāk to darīt ar dakšiņu, lai labi izceptos arī trubiņu vidus.
6) Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un cep aptuveni 35-40 minūtes.

Pa to laiku gatavo krēmu.

1) Uzvāra pienu.
2) Olas dzeltenumus sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem.
3) Iegūtajā masā ielej uzvārīto pienu, visu pamatīgi izmaisa.
4) Liek vārīties uz vidējas uguns, līdz krēms pakāpeniski sabiezē.
5) Tad krēmu atdzesē.

Uzceptās kūkas ar konditorejas šprices palīdzību sapilda ar krēmu, pārlej ar izkausētu šoklolādi, var pārkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām. Veseli ēduši!

Gatavoja Ilze Puķe, Foto: Ivars Puķe

Tev jābūt autorizētam,