Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Veselīgais spinātu pīrāgs

Vienkārši pagatavojams, sātīgs un garšīgs, veselīgām spinātu lapām pildīts pīrāgs. Īstena brīvdienu pēcpusdienas uzkoda vai sātīgas vakariņas.

Nepieciešams:

2 glāzes kviešu miltu,
1 glāze auzu kliju,
75 g sviesta,
1 glāze biezpiena.

Pildījumam:

750 g svaigu spinātu,
1 glāze mājas siera,
1 tējkarote sāls,
1/4 tējkarote rīvēta muskatrieksta,
1/2 tējkarote maltu melno piparu,
100 g siera.

Pagatavošana:

1. Miltiem pievieno auzu klijas, sviestu un visu samīca. Tad pievieno biezpienu un vēlreiz masu samīca viendabīgā mīklā.

2. mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ievieto ledusskapī.

3. Pēc tam no mīklas izrullē tādu formu, kāda ir jūsu cepamtraukam (apaļa, taisnstūra vai kvadrātveida) un liek veidnē. Veidni ievieto līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep uz apkšējā plaukta 15 minūtes.

4. Tikmēr sagatavo spinātus: noskalotas un notecinātas spinātu lapas karsē katliņā savā sulā (uz mazas liesmas), līdz tās sāk vārīties. Samaisa un pavāra vēl apmēram 3 minūtes. Gatavām nolej lieko šķidrumu.

5. Pīrāgu izņem no cepeškrāsns, pārklāj ar mājas sieru, tad liek spinātu kārtu, pārkaisa ar sāli, pipariem, muskatriekstu, rīvētu sieru. Pīrāfu liek vēlreiz cepeškrāsnī un turpina cept aptuveni 30 minūtes.

Lai jums labi garšo!