Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Pasaules gardākās tortes. Bavāriešu LINZER tortes recepte

Redakcija
Redakcija

Šīs tortes receptei ir jau vārāk kā 300 gadi. Tā tiek gatavota no mandeļu riekstu mīklas, džema un obligātā mīklas režģa tortes virspusē. Recepti izstrādājis bavāriešu konditors johans konrāds Fogels, kas tajā laikā dzīvoja Linzā. Viņa radītā torte tik ļoti iepatikās pilsētas iedzīvotājiem, ka viņi Johanu iecēla par goda pilsoni un nosauca viņa vārdā ielu pilsētā.

Nepieciešams:

350 g kviešu miltu,
350 g rīvmaizes,
350 g cukura,
250 g margarīna vai sviesta,
300 g sadrupinātu mandeļu riekstu,
3 olas,
3 ēdamkarotes ruma,
rīvēta citrona miziņa,
1 - 2 tējkarotes cepampulvera,
1 ēdamkarote vaniļas cukura,
ogu vai augļu džems (ņemiet tādu, kas jums labāk garšo).

Pagatavošana:

1. Gatavo mīklu: izkausē margarīnu, tam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, izsijātus miltus, rīvmaizi un visu samaisa.

2. Mīklai pa vienai pievieno olas, pieber mandeles un pielej rumu. Pievieno arī rīvētu citrona miziņu (no viena citrona) un nedaudz cepampulveri. Mīklu samīca viendabīgā masā un uz stundu ieliek ledusskapī.

3. Atdzisušu mīklu izņem no ledusskapja un 1/3 no tās atdala. atdalīto mīklas daļu izrullē 1 cm biezumā un sagriež vienāda platuma lentītēs.

4. Atlikušo mīklu izrullē apmēram 2 cm biezumā, liek uz plāts vai tortes formā un pārsmērē ar ogu vai augļu džemu. Tam pāri rombveidīga režģa izskatā kārto sagrieztās mīklas lentītes.

5. Torti liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

6. Tad izņem no cepeškrāsns, pārmērē ar sakultu olu un cep vēl apmēram 10 - 15 minūtes, līdz parādās zeltaini brūna garoziņa.

7. Gatavu grezno ar mandeļu skaidiņām.

Labu apetīti un lai skaistas jūsu brīvdienas un svētku reizes!