Sarkano biešu zupa jeb borščs ar bērnības garšu

Drukāt

Ir tādi brīži, kad ļoti gribas atgriezties bērnībā: izskrieties ar draugiem, uzcelt sniegavīru, uzrīkot vienu kārtīgu pikošanos, bet vakarā nobaudīt siltu biešu zupu, kurai pievienota kārtīga karote krējuma un zaļie lociņi. Tādos atmiņu brīžos tad arī tiek vārīta šī zupa, kas nu jau ir ne vien mans, bet arī manu bērnu iecienīts ēdiens.

Sarkano biešu zupa jeb borščs ar bērnības garšu

Biešu zupa jeb borščs
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Nepieciešams:

1 kg cūkgaļas ar kaulu,
2 burkāni,
5 kartupeļi,
1 sīpols,
2 ķiploku daiviņas,
600 g vārītu sarkano biešu,
sāls,
1 liela lauru lapa,
8 melno piparu graudi,
8 smaržīgo piparu graudi,
zaļie lociņi,
skābs krējums.

Pagatavošana:

1. Katlā liek gaļu, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno lauru lapu, melnos un smaržīgos piparu graudiņus, un liek vārīties.

2. Kad zupa pusstundu vārījusies, tai pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiplokus un uz sakņu rīves sarīvētus burkānus,

3. Kad gaļa gandrīz mīksta, zupā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un pēc garšas pievieno sāli..

4. Kad visas zupas sastāvdaļas izvārījušās mīkstas, katlu noņem no uguns un zupā iemaisa sarīvētas vārītas bietes. Lai zupa nezaudētu sarkano krāsu, bietes vārīt nevajag .

5. Zupu pasniedz ar skābu krējumu un zaļajiem lociņiem.

Labu apetīti!

Tavavirtuve.lv iesaka:

Šī Apgādā Zvaigzne ABC izdotā grāmata "Biezeņzupas un biezzupas" sniegs ierosmes, kā no tradicionālajiem pārtikas produktiem pagatavot gardas zupas. Katrs gadalaiks piedāvā īpašu garšu daudzveidību, piemēram, vitamīniem bagātā skābeņu un spinātu biezeņzupa – pavasarī –, atsvaidzinošā aukstā biezeņzupa – vasarā –, svaigo baraviku biezeņzupa – rudenī – un vienkāršā, sātīgā dārzeņu biezzupa – ziemā –, savukārt saldās biezeņzupas un biezzupas ar augļiem varēsiet pagatavot kā lielisku desertu. Viendabīgās un vieglās konsistences dēļ daudzas no tām ir piemērotas arī bērnu uzturam.

Šobrīd Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcās grāmatiņa maksā tikai 1,59 eur. Nenokavē!

Tev jābūt autorizētam,