Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Skābeņu aukstā zupa ar paipalu olām

Redakcija
Redakcija

Nedaudz citādāka vasaras zupa ar skābenēm. Tās garša ir maigāka, gaisīgāka un krēmīgāka.

Nepieciešams:

1 litrs dārzeņu vai gaļas buljona
400 g kartupeļu
12 - 16 paipalu olas
150 g skābeņu
2 puravi
100 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes olīveļļas
nedaudz sviesta cepšanai
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Puravu gaišākās daļas + 2-3 cm no zaļās daļas sagriež ri[iņās un katliņā sviestā apcep 5 minūtes.

2. Tad katlā pie puraviem pievieno kubiciņos sagrieztus kartupeļus, pārlej ar buljonu, pievieno sāli, piparus un vāra 20 minūtes. Tad noņem no plīts un sablendē viendabīgā masā.

3. Skābenes noblanšē 1 minūti verdošā ūdenī, tad kopā ar olīveļļu un saldo krējumu sablendē krēmīgā masā.

4. Olas vāra 5 minūtes. Tad atdzesē, notīra no čaumalām un sagriež uz pusēm.

5. Zupu lej bļodiņās, katrā bļodiņā ieliek krēmīgo skābeņu masu un dažas olu pusītes.

Labu apetīti!