Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Brokastīs gardie franču dupsīši

Redakcija
Redakcija

Pārbraucot mājās no kāda ceļojuma, ceļasomā jāatrod arī interesantas attiecīgās valsts receptes. Šoreiz gardas maizītes ar amizantu nosaukumu no franču virtuves.

Nepieciešams:

420-500 g miltu,
120 ml silta piena,
180 ml silta ūdens,
3 ēdamkarotes cukura,
1 tējkarote sāls,
1,5 tējkarote sausā rauga.
30 g sviesta.

Pagatavošana:

1. Siltam pienam pielej siltu ūdeni, pieber 1 ēdamkaroti cukura, sauso raugu, pusglāzi miltu. visu samaisa, pārsedz ar tīru dvieli un uz 30 minūtēm noliek siltā vietā.

2. Pēc tam pievieno sviestu, atlikušo cukuru un miltus. Samīca viendabīgu mīklu (mīklai jābūt mīkstai). novieto uz 1 stundu siltumā.

3. Mīklu izņem no trauka, novieto uz galda, vēlreiz samīca un sadala 12 gabalos.

4. Katru gabalu saritina bumbiņas formā. Ar koka karotes rokturi bumbiņas vidū iespiež rievu, nepārdalot bumbiņu uz pusēm, bet izveidojot tādu kā dupsīti.

5. Maizītes nedaudz apkaisa ar miltiem un cep cepeškrāsnī 200 grādu karstumā apmēram 15 minūtes vai tik ilgi, līdz maizītes iegūst zeltainu nokrāsu.