Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Klasiskais krievu borščs

Krievu borščs, protams ir klasika, kas populāra ne tikai daudzās Austrumu valstīs, bet arī pie mums. Tās pamatā ir bietes, tomāti un daudz svaigu garšaugu, kas visi kopā zupai piešķir patīkami saldskābu garšu.

Nepieciešams:

700 g zupas gaļas ar kauliņu,
70 g sviesta,
5 svaigas bietes,
3 burkāni,
3 seleriju kāti,
6 tomāti,
2 daiviņas ķiploka,
2 sīpoli,
3 pētersīļa zariņi,
2 timiāna zariņi,
1 lauru lapa,
1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa,
1 ēdamkarote cukura,
10 melno piparu graudi,
sāls pēc garšas,
skābs krējums.

Pagatavošana:

1. Katlā liek gaļu, pārlej ar aukstu ūdeni un kopā ar lauru lapu un pipariem liek vārīties.

2. Pannā izkausē sviestu, tajā liek sasmalcinātus sīpolus un, ik pa brīdim apmasot, cep 5 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno 4 sarīvētas bietes (piekto pagaidām atstājam malā), sarīvētus burkānus un sasmalcinātus seleriju kātus. Turpina sautēt vēl 5 minūtes.

3. Tomātus blanšē, tiem noņem mizu, tad pievieno pannā pie citiem dārzeņiem un pakarsē vēl 5 minūtes.

4. Sasautēto dārzeņu masu liek katlā pie gaļas, pievieno etiķi, cukuru un sāli. Liesmu samazina un zupu turpina vārīt 1 stundu un 15 minūtes.

5. Nomizo un sarīvē atlikušo bieti. To pievieno zupai pašās beigās un pavāra vēl 10 minūtes.

6. Gaļu izņem no katla un sagriež gabaliņos, liek atsevišķā traukā.

7. zupu lej šķīvjos vai bļodiņās. Katrā bļodiņā ieliek dažus gaļas gabaliņus, pievieno ēdamkaroti skāba krējuma un rotā ar sasmalcinātām dillēm vai/un sīpollociņiem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma