Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Bagātīgā brokastu omlete

Šādi gatavota omlete ir tik sātīga, ka gandrīz vai aizstāj pusdienas. Tā lieliski iederēsies uz jūsu galda brīvdienu rītos, kad gribas tā ilgāk pagulēt un tad kārtīgi paēst, lai par nākamo ēdienreizi sāktu domāt tikai vakarpusē.

Nepieciešams:

3 olas,
100 - 150 ml piena,
100 g žāvēta cūkgaļas cauraudzīša,
3 šķēles selerijas saknes,
1 tomāts,
1 sīpols,
5 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes tomātu mērces,
50 g Krievijas vai Holandes siera,
malti melnie pipari,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Olas sakuļ kopā ar tomātu mērci un 3 caur ķiploka spiedi izspiestām ķiploka daiviņām.

2. Sakultajām olām pieber sāli, piparus, pielej pienu un samaisa.

3. Seleriju sagriež pēc iespējas sīkākos kubiņos un kopā ar sasmalcinātu sīpolu un divām sakapātām ķiploka daiviņām apcep sakarsētā eļļā. Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.

4. Kad selerija pusmīksta, pievieno gabaliņos sagrieztu cūkas cauraudzīti.

5. Kad selerija izcepusies mīksta, pievieno gabaliņos sagrieztu tomātu un pārlej ar sakulto olu- piena maisījumu. Pannai uzliek vāku, liesmu samazina līdz minimumam un cep, līdz omlete sarecējusi.

6. Gatavai omletei uzber uz rupjās sakņu rīves sarīvētu sieru un patur zem vāka vēl pāris minūtes, līdz siers izkusis.

Labu apetīti un lai gardi jūsu rīti!

Gatavoja: Mārcis Martini