Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Zaļie pavasara salāti ar šampinjoniem

Zaļie pavasara salāti ar šampinjoniem
Foto: Ivars Puķe


Līdz ar pavasara iestāšanos it visā kārojas vairāk svaiguma un zaļuma, bez tam šie garšīgie un viegli pagatavojami salāti jūsu ēdienkartē lieliski iederēsies gavēņa laikā pirms Lieldienām.

Nepieciešams:
2 porcijām

Salāti ( aptuveni 100g),
saišķītis diļļu, lociņu vai pētersīļu,
šampinjoni ( 250g),
2 olas,
1 avokado.

Mērcei:

1 citrons,
nedaudz olīveļļas,
zaļais pesto,
sāls, pipari vai citas garšvielas.

Pagatavošana:

1) Sēnes nomazgā, sagriež nelielos gabaliņos un nedaudz apcep olīveļļā.
2) Salātus nomazgā, nosusina, saplucina ar rokām vai smalki sagriež.
3) Olas novāra, noloba, sadala 4 daļās.
4) Avokado nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
5) Zaļumus sasmalcina.
6) Visas sastāvdaļas kārto šķīvī.
7) Gatavo mērci - zaļajam pesto pievieno izspiestu citrona sulu, nedaudz olīveļļas, sāli, piparus vai citas garšvielas pēc izvēles.
8) Salātiem pārlej mērci, un ēdiens ir gatavs.
Ja nevēlaties mērci gatavot paši, tad droši var izmantot jau gatavu ‘’Spilvas’’ Premium pesto mērci. Garšos lieliski!

Gatavoja Ilze Puķe