Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0


Kraukšķīgie gurķīši ziemai

Redakcija
Redakcija

Ja vēlaties pagatavot ziemai gurķīšus, kuru garša pārsteigs ikvienu, tad izmēģiniet šo recepti. Tā ir elementāri pagatavojama un pa spēkam pat nepieredzējušām saimniecēm.. Pie kam šādi pagatavoti gurķīši ļoti labi uzglabājas, ja vien sekosiet receptei.

Nepieciešams:

2 kg gurķu,
1,5 litri ūdens,
75 g sāls,
75 g cukura,
10 g citronskābes,
ķiršu, upeņu, aveņu, mārrutku lapas- pēc izvēles,
diļļu ziedu čemuri,
ķiploki,
piparu graudi.

Pagatavošana:

1. Gurķus nomazgā, nogriež tiem galus un noblanšē ar verdošu ūdeni, tad noskalo ar aukstu ūdeni.

2. Sterilizētās 1 litra burkās apakšā liek garšvielas (dilles, lapas, ķiplokus, piparus), pa virsu kārto gurķīšus.

3. Katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un uzvāra. Pievieno citronskābi, samaisa un noņem no uguns.

4. Sagatavotos gurķus pārlej ar karstu sagatavoto marinādi, atstāj pastāvēt 5 minūtes, tad marinādi nolej atpakaļ katliņā, vēlreiz uzvāra un atkārtoti lej burkās uz 5 minūtēm. Tad marinādi nolej trešo reizi, atkal uzvāra, pārlej gurķiem un burkas aizvalcē ar sterilizētiem metāla vāciņiem.

Ievērībai!

Marinēto gurķīšu garša būs atkarīga no tā, kādas garšvielas (lapas) izvēlēsieties. Ņemiet to augu lapas, kas labāk patīk jums pašiem, tādējādi radot unikālas garšu nianses.