Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Saldie rabarberu pīrādziņi

Saldie rabarberu pīrādziņi
Foto: Ivars Puķe

Rabarberu laikā lieliski garšos saldi un apetītlīgi pīrādzīņi ar rabarberu pildījumu.

Nepieciešams:

400g margarīna (var ņemt klasisko ‘’Rama’’),
200g krējuma,
1/3 paciņas rauga,
½ tējk. sodas,
2-3 vidēji resni rabarberu kāti,
sāls,
cukurs,
milti,
2 olas.

Pagatavošana:

1. Gatavo pildījumu –rabarberu kātus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, dāsni pārkaisa ar cukuru.

2. Gatavo mīklu. Vispirms raugam pievieno nedaudz miltu, šķipsniņu sāls un cukura, tad pielej siltu ūdeni , visu samaisa un ļauj uzrūgt 10-15 minūtes.
3. Izkausē margarīnu, tam pievieno sodu, krējumu, visu kārtīgi izmaisa.

4. Pievieno raugu un izmīca mīklu.

5. Iegūto mīklu izveltnē apļa formā, sadala 12 daļās.

6. Katru daļu vispirms ieziež ar sakultu olu, tad ieklāj rabarberu pildījumu un saritina pīrādziņa formā.

7. Pīrādziņus pārkaisa ar cukuru, pārziež ar sakultu olu.

8. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 15 – 20 minūtes.

Gatavoja Ilze Puķe, Epadomi.lv