Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Banānu un valriekstu kūka

Debešķīgi garšīga, sulīga kūka ar banānu un valriektu garšu.

Nepieciešams:

200 g miltu,
1 tējkarote cepamā pulvera,
1/4 tējkarote dzeramās sodas,
šķipsniņa sāls,
150 g pūdercukura,
100 g sviesta,
3 ēdamkarotes jogurta,
3 ēdamkarotes paniņu,
4 ēdamkarotes krējuma,
3 banāni,
50 g sasmalcinātu valriekstu.

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem .

2. Bļodā liek izsijātus miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Visu samaisa.

3. Sviestu saputo ar cukuru, līdz izveidojas krēmīga masa. Saputotajai masai pievieno saspiestus banānus, paniņas un krējumu. Vēlreiz visu samaisa.

4. Tad pieber trešdaļu sagatavoto miltu un 1 ēdamkaroti jogurta, masu vēlreiz uzputo. tupina pievienot trešdaļu miltu un 1 ēdamkaroti jogurta, katru reizi putojot atkārtoti.

5. Pieber valriekstus,samaisa un gatavo mīklu ar karoti liek iepriekš sagatvotā (izklātā ar cepampapīru un ietaukotā) cepamajā formā (23 cm diametrā)

6. Formu liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

Ja vēlaties, varat kūku pildīt ar biezpiena un saldā krējuma masu, skābu ievārījumu un svaigām banānu ripiņām.