Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Cūkas fileja ar rabareberu piedevu

Rabarberi var būt arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Izmēģiniet cūkgaļas fileju vai karbonādi pasniegt ar saldskābu rabarberu piedevu- jūsu garšas kārpiņām tas patiks.

Nepieciešams:

500 g cūkas filejas vai karbonādes,
sāls,
pipari,
eļļa cepšanai.

Rabarberu piedevai:

400 g rabarberu,
5 krustnagliņas,
1 kanēļa miziņa,
100 g vīna etiķa,
100 g cukura.

Pagatavošana:

1. Nomizotus rabarberus sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos, liek katlā. Pievieno krustnagliņas, kanēļa miziņu, cukuru un pielej vīna etiķi. Katliņu uz lēnas uguns karsē, līdz rabarberi kļūst mīksti (apmēram 10 minūtes). Noliek atdzesēties.

2. Cūkgaļu sagriež šķēlēs, nedaudz izdauza, pārkaisa ar sāli un pipariem un liek sakrsētā eļļā cepties. Cep no abām pusēm apmēram 3 minūtes.

3. Gatavu gaļu pasniedz ar rīsiem un rabarberu piedevu.