Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Lieldienu smalkmaizītes

Sagaidīsi Lieldienas ar pašu ceptām, siltām un smaržīgām, smalkmaizītēm.

Nepieciešams:

500 g miltu;
60 g sviesta;
300 ml piena;
1 olas dzeltenums,
1 ēdamkarote krējuma;
20 g rauga;
5 ēdamkarotes cukura,
2 tējkarotes sāls.

Pagatavošana:

1. Pannā izkausē sviestu, izkausētajam sviestam pielej pienu un pievieno raugu, visu maisa līdz raugs izšķīdis.

2. Miltus samaisa ar sāli un cukuru, vidū izveido iedobi, kurā ielej sagatavoto piena, sviesta un rauga maisījumu. Samīca mīklu (jāmīca apm. 10 min.), līdz tā kļūst gluda un spīdīga. Pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltā vietā uz vienu stundu uzrūgšanai.

3. Kad mīkla uzrūgusi, no tās veido dažādas Lieldienu figūriņas- zaķi, cāli, gaili. Var veidot kliņģera formas maizītes.

4. Gatavās figūriņas novieto uz plāts, pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu, kas samaisīts ar krējumu, un cep cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes.