Cepti dārzeņi grila pannā

Drukāt

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Cepti dārzeņi grila pannā

Grila pannā cepti dārzeņi
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Nepieciešams:

1 liels sīpols,
1 neliels svaigs cukini,
1/4 no neliela puķkāposta,
4 kartupeļi,
1 sarkanā paprika,
4 daiviņas ķiploka,
200 g saldētu zaļo pākšu pupiņu,
10 svaigi ķiršu tomātiņi,
1/3 tējkarotes kaltēta timiāna,
malti melnie pipari pēc garšas,
sāls pēc garšas,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Vispirms sagatvo visus dārzeņus: sīpolu nomizo un sagriež pusgredzenos. Ķiploku notīra un sasmalcina. Cukini sagriež plānās ripiņās. Papriku iztīra no sēklām un sagriež strēmelītēs. Puķkāpostu sadala nelielās rozetēs. Kartupeļus nomizo un sagriež salmiņos.

2. Visus sagatavotos dārzeņus liek grilpannā sakarsētā eļļā, pārkaisa ar sāli, pipariem, timiānu un cep, ik pa brīdim apgrozot, līdz dārzeņi gandrīz gatavi. Tad pievieno saldētas zaļās pākšu pupiņas un turpina cept līdz gatavībai.

3. Beigās dārzeņiem pieliek ķiršu tomātiņus un vēl pāris minūtes pacep, lai tomātiņi paspēj izsilt no iekšpuses, taču saglabā savu glīto izskatu.

4. Gatavus dārzeņus pasniedz kā atsevišķu ēdienu vai kā piedevu rīsiem un gaļas ēdieniem.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,