Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Baravikas ziemai

Drukāt

Tā vien liekas, ka baraviku iebrukumi mūsu virtuvēs šoruden būs nebeidzami. Piedāvājam vēl dažas vienkāršas un laika gaitā pārbaudītas receptes, kā šīs vērtīgās un garšīgās sēnes uzglabāt ziemai.

Marinētas baravikas.

Nepieciešams:

1 kg baraviku,
2 ēdk. sāls,
2 ēdk. cukura,
3 ēdk. galda etiķa,
melnie pipari,
smalkie melnie pipari,
muskatrieksts,
3 - 4 lauru lapas,
4 - 5 ķiploka daiviņas.

Pagatavošana:

Baravikas nomazgā, notīra, sagriež nelielos gabaliņos un vāra aptuveni 20 minūtes. Tad nokāš un mērcē aukstā ūdenī 2 - 6 stundas, ūdeni 2 reizes nomainot. Uzvāra marinādi, pievieno visas receptē paredzētās garšvielas. Katlā ar marinādi liek sēnes un vēl vāra aptuveni 10 - 15 minūtes. Pilda izkarsētās burkās, vāko ar pasterizētiem metāla vai plastmasas vāciņiem, taču sapildītām burkām papildus pasterizēšana nav nepieciešama.

Ceptas baravikas.

Nepieciešams:

1 kg baraviku,
cūku tauki,
sāls.

Pagatavošana:

Baravikas nomazgā, notīra, sagriež mazos gabaliņos un cep cūku taukos, nedaudz pievienojot sāli. Atdzesē, pilda nelielos traukos un uzglabā saldētavā. Pēc atkausēšanas izmanto mērcēm, zupām un dažādiem pildījumiem.

Tev jābūt autorizētam,