Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Liellopu gaļas un sēņu zupa

Drukāt

Šāda zupa nekad nekārojas siltajā sezonā, toties aukstajos mēnešos ir īsts atradums. Tā ir sātīga, spēcinoša, bet galvenais- aromātiska un ļoti garšīga.

Nepieciešams:

1 kg liellopa stilba kauliņu ar gaļu,
500 g šampinjonu,
3 burkāni,
5 kaartupeļi,
1 sīpols,
1 daiviņas ķiploka,
1 lauru lapa,
sāls,
8- 10 meln0 piapru graudi,
6 smaržīgie pipari,
skābs krējums,
svaigi seleriju un diļļu zaļumi.

Pagatavošana:

1. Liellopa kauliņus liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.

2. Kad gaļa stundu vārūjusies, tai pievieno sarīvētus burkānus, lauru lapu, melnos un smaržīgos piparus.

3. Šampinjonus sagriež gabaliņos un kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem un ķiplokiem uz pannas apcep.

4. Kad gaļa gandrīz mīksta, katlā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, apceptās sēnes un sasmalcinātus zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli. Vāra, līdz viss gatavs.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,