Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



CIMES - krāsnī gatavojams senlatviešu sautējums

Drukāt

Ļoti vienkāršs, bet tajā pat laikā neizsakāmi gards ēdiens, kas sēļu pusē gatavots jau vairākās paaudzēs. Tā īpašais šarms slēpjas tīkamajā dūmu aromātā, kas liek aizdomāties par senlatviešu lauku pirtiņu sestdienu vakaros un siltu timiāna tēju. Šis sautējums ir pierādījums tam, ka fantastisku garšu var iegūt no visparastākajiem Latvijā izaudzētiem produktiem.

Nepieciešams:

5 kartupeļi,
4 burkāni,
500 ml vārītu pupiņu,
300 g žāvēts cūkgaļas cauraudzītis,
sāls,
daži timiāna zariņi,
skābs krējums.

Pagatavošana:

1. Pupiņas iepriekšējā vakarā iemērc aukstā ūdenī, bet nākošajā dienā novāra gatavas.

2. Cepeštraukā visas sastāvdaļas liek kārtām:

1. kārta: svaigu kartupeļu ripiņas,
2.kārta: kubiciņos sagriezts žāvēts cūkgaļas cauraudzītis,
3. kārta: uz rupjās sakņu rīves sarīvēti burkāni,
4. kārta: novārītas pupiņas.

3. Visu pārkaisa ar sasmalcinātu timiānu, sāli, pārlej ar ūdeni un liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 20 - 30 minūtes.

4. Gatavu izņem no cepeškrāsns un pasniedz ar skābu krējumu.

Labu apetīti !

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,