Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Baraviku zupa

Tāds baraviku gads laikam sen nav piedzīvots. Vāram baraviku zupu. Zupa vislieliskāk garšo, ja to gatavo labu draugu kompānijā lielā katlā mežā uz ugunskura tieši pēc sēņošanas. Ar piebildi - ja neviens nav apmaldījies, kā tas gadījās ar mums, jo tikai tad visu kolektīvo uzmanību var koncentrēt vienīgi un tikai ēdiena gatavošanai un baudīšanai.

Nepieciešams:

500 - 600 g baraviku,
200 - 300g cauraugušas žāvētas gaļas,
5 - 6 kartupeļi,
2 - 3 burkāni,
1 sīpols,
2 buljona kubiņi,
1 paciņa kausētā siera Dzintars,
eļļa,
sāls,
zaļumi.

Pagatavošana:

1. Sēnes notīra, sagriež mazos gabaliņos un apcep.

2. Gaļu sagriež, burkānus un sīpolus notīra, sarīvē uz rupjas rīves vai vienkārši sasmalcina.

3. Vispirms nedaudz apcep cauraugušu gaļu, tad pannā pievieno sīpolus un burkānus, turpina cept 4 - 5 minūtes.

4. Kartupeļus nomizo, sagriež skaidiņās un vāra buljonā (apmēram 2,5- 3 l). Kad tie pusgatavi, pievieno apceptās sēnes, žāvētu gaļu, sīpolus un burkānus, turpina vārīt.

5. Beigās pēc garšas pievieno sāli, kausētu sieru un vāra, līdz siers pilnībā izkusis.

6. Pirms ēšanas zupai pieber sasmalcinātus zaļumus.

Labu apetīti!