Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Brīnumgardā vistu aknu pastēte

Brīnumgardā vistu aknu pastēte
Foto: Ivars Puķe

Parasti mūsmājās pastētes gatavojam paši, nevis iepērkam veikalos, un šī recepte noteikti ir topa pašā augšgalā. Tā kā produkts parasti tiek sagatavots gana daudz, tad tos ledusskapja kamerā nelielos trauciņos sasaldējam, lai ņemtu laukā un liktu lietā, kad sirds vien kāro. Veseli ēduši!

Nepieciešams:

1 kg vistu aknu,
500 g speķa (var būt kūpināts),
2-3 lieli burkāni,
1-2 sīpoli,
paciņa sviesta,
puspaciņa saldā krējuma,
sāls vai citas garšvielas.

Pagatavošana:

1. Speķi sagriež nelielos gabaliņos, apcep pannā.

2. Vistu akniņas sagriež nelielos gabaliņos, sautē pannā līdz gatavībai, nedaudz pievieno garšvielas.

3. Dārzeņus notīra, burkānus sarīvē uz rupjas rīves, sīpolus sasmalcina. Liek pannā, apcep 5-7 minūtes, pievieno garšvielas.

4. Visas atsevišķi apceptās sastāvdaļas liek lielā traukā, pievieno paciņu sviesta un aptuveni 250 ml saldā krējuma, sablenderē līdz vienmērīgai konsistencei. Liek traukos un atdzesē.

Kūpinājuma garšas mīļotājiem šai receptē noteikti vairāk patiks kūpināts speķis, un, lai pastēte izdotos patiesi lieliska, tai nevajag žēlot ne sviestu, ne saldo krējumu.