Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Kabaču un biezpiena mafini (kēksiņi)

Kabaču un biezpiena mafini (kēksiņi)
Kabaču un biezpiena mafini
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Pavisam netradicionāli mafini, bet, ak, cik gardi! Šos mafinus ēdīs pat tie, kuri apgalvo, ka kabači viņiem negaršo. Jo kabaču garša vienkārši nebūs jūtama.

Nepieciešams:

200-250 g biezpiena;
1 neliels kabacis vai cukini;
3 olas;
100 g sviesta;
200-220 g miltu;
tējkarote ar kaudzi cepamā pulvera;
neliels diļļu saišķis;
sāls;
pipari.

Pagatavošana:

1. Olas saputojam un samaisām biezpienu;

2. Izkausējam sviestu un noliekam, lai atdziest;

3. Citā traukā izsijājam miltus un samaisām ar cepamo pulveri;

4. Uz sakņu rīves sarīvējam kabaci (cukini). Nolejam lieko šķidrumu, ja tāds ir izveidojies;

5. Sasmalcinām dilles, pieberam tās pie sarīvētā kabača un samaisām;

6. Kabaču un diļļu maisījumu pievienojam pie biezpiena un olu maisījuma;

7. Pievienojam masai izkausēto, atdzesēto sviestu, sāli, piparus un visu kārtīgi samaisām;

8. Pievienojam miltus un vēlreiz visu samaisām;

9. Mafinu (kēksiņu) formiņas piepildām ar gatavo mīklu līdz 2/3 no trauciņa un liekam līdz 200 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī cepties uz 30- 40 minūtēm. Cepšanas laikā cepeškrāsnī nedrīkst vērt vaļā, citādi mafini sakritīsies.

Ja ņemsiet produktus tieši tik, cik norādīts receptē, mafini sanāks ļoti maigi un mitri. Ja vēlaties drupenākus mafinus, pievienojiet vēl aptuveni 50 g miltu.