Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Veģetārais dārzeņu sautējums ar soju

Redakcija
Redakcija

Tradicionālais dārzeņu sautējums latviešu gaumē – tikai mazliet garšvielu, kas nenomāc, bet izceļ dārzeņu garšu; apcepšana un sautēšana, nevis vārīšana ūdenī: un sautējums garšo ievērojami labāk.

Nepieciešams:

1 burkāns,
1/6 galviņa kāposta,
1 kartupelis,
2 saujas saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu,
naža gals malta koriandra,
šķipsniņa asafetīdas vai 1 daiviņa ķiploka,
dārzeņu buljons,
gī vai augu eļļa,
pētersīļi vai dilles,
pēc vēlēšanās – 1/4 glāzes sojas granulu,
1 ēdk. sojas mērces,
skābs krējums.

Pagatavošana:

1. Kartupeli un burkānu nomizo, kartupeli sagriež kubiņos, burkānu – uz pusēm un plānās šķēlītēs.

2. Kāpostam izgriež kacenu, lapas plāni sagriež.

3. Karstā eļļā vai gī apcep koriandru un asafetīdu (vai veselu ķiploka daivu), pievieno burkānus un kāpostus, apmaisa, sautē 5 min. Tad pievieno kartupeli, zirnīšus, mazliet dārzeņu buljona, uzliek vāku un sautē 10 – 15 min., līdz dārzeņi mīksti, bet nepārvārījušies.

4. Pa to laiku verdošā dārzeņu buljonā ieber soju, pielej sojas mērci, pavāra dažas minūtes, atstāj vēl mazliet, lai uzbriest. Notecina, pievieno gatavajam sautējumam. Pēc vēlēšanās sautējumam var pievienot arī skābu krējumu.

Pārkaisa pētersīļus, pasniedz siltu.

Autors: Veģetārisms.lv