Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Ajūrvēdas receptes: Kičari ar lēcām, dārzeņiem un garšvielām

Kičari- rīsu maisījums ar lēcām, dārzeņiem un garšvielām ir viens no pamata ēdieniem ajūrvēdas kulinārijā. Šis ēdiens ir pati pilnība, kas viegli sagremojas, dod spēku un dzīvotspēju. Kičari pabaro visus ķermeņa audus, attīra un atjauno šūnas, tāpēc to bieži ēd attīrošo terapiju vai monodiētu laikā.
Var gatavot arī bez dārzeņu pievienošanas.

Nepieciešams:

1 glāze Basmati rīsu,
1/2 glāze šķelto sārto lēcu vai Ķīnas pupiņu,
2 tējkarotes kumina (var aizstāt ar 1 tējkaroti ķimeņu),
2 ēdamkarotes svaigi rīvēta ingvera,
1 tējkarote kurkumas,
1 tējkarote asafetīdas (specifiska indiešu garšviela),
2 glāzes dažādu sasmalcinātu dārzeņu pēc izvēles (burkāni,baklažāni, cukini, parika, selerija u.c.),
4 glāzes ūdens,
sāls,
svaigi zaļumi.

Pagatavošana:

1. Karstā eļļā apcepiet kuminu, tad pievienojiet ingveru, vēl pēc dažām sekundēm – kurkumu un asafetīdu, pāris sekundes visu apcepiet;

2. Pievienojiet dārzeņus un apcepiet tos;

3. Iemaisiet lēcas un rīsus, aptuveni minūti karsējiet;

4. Pievienojiet ūdeni, strauji uzvāriet, tad liesmu samaziniet, uzlieciet katlam vāku un sautējiet apmēram 30 minūtes, līdz rīsi uzbrieduši un lēcas gatavas.

5. Beigās pievienojiet sāli un zaļumus.