Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Dārzeņu koftas indiešu gaumē

Šim indiešu virtuves ēdienam ar jakām nav nekāda sakara. Koftas ir līdzīgas mums pazīstamajiem tefteļiem, tikai gatavotas no dārzeņiem. Pusdienās kopā ar kartupeļiem un salātiem vai skaistā bļodā uz svētku galda – tās vienmēr “rullē”!

Nepieciešams:

Apmēram 1 l uz rupjās rīves sarīvētu dažādu dārzeņu, kādi nu tobrīd virtuvē ir – kāposti, paprika, selerija, kabači, burkāni,
2 zaļi kartupeļi, arī sarīvēti uz rupjās dārzeņu rīves,
1 – 3 ēdamkarotes zirņu miltu,
2 – 3 ēdamkarotes kviešu miltu,
1 tējkarote kumīna,
1/2 tējkarote asafetīdas,
1/2 tējkarote kurkumas,
1,5 tējkarote sāls,
Šķipsniņa melno piparu,
Ja vēlaties, šo garšvielu vietā variet izmantot karija pulveri,
Augu eļļa vārīšanai.

Mērcei:
1 sīpols,
1 neliels burkāns,
100g tomātu pastas vai 1 kg svaigu tomātu,
1 – 5 ēdamkarotes baltvīna etiķa*, atkarībā no tā, cik pikantu mērci vēlaties,
1 tējkarote brūnā cukura,
Mazliet sāls.

Pagatavošana:

1. Dārzeņiem nospiediet lieko sulu, tos sajauciet ar garšvielām un miltiem. Visticamāk, šķitīs, ka mīkla neturas kopā, bet par to neraizējieties. Galvenais, lai tā nav pārāk šķidra un plūstoša – jums jāvar savelt plaukstās valrieksta lieluma bumbiņa.

2. Uzkarsējiet eļļu un ielieciet šo bumbiņu vārīties. Ja tā uzreiz neizjūk – viss kārtībā! Veidojiet no mīklas pārējās bumbiņas un vāriet tās brūnas. Ja bumbiņa izjuka, pievienojiet mīklai vēl karoti zirņu miltu, bet nepārcentieties – ja miltu būs par daudz, bumbiņas iznāks ļoti mīklainas pēc garšas.

3. Dziļā pannā apcepiet burkānu un sīpolu ripiņas. Ja izmantojat tomātu pastu – apcepiet arī to, līdz sāk smaržot. Pievienojiet ūdeni, līdz izveidojas mērce, kas pēc biezuma līdzīga saldajam krējumam. Ja izmantosiet svaigus tomātus, tos vispirms applaucējiet un tad noskalojiet aukstā ūdenī, lai viegli novilktu miziņu. Sagrieziet mazos gabaliņos vai samaliet blenderī un pievienojiet burkāniem un sīpoliem. Kad mērce ir vajadzīgajā biezumā, pievienojiet tai sāli, etiķi un cukuru.

4. Kārtojiet koftas pasniegšanai paredzētajā traukā, pārlejiet ar mērci un pasniedziet karstas vai atdzesētas.

Autors: Veģetārisms.lv