Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Gurķu salāti ziemai

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais - šai gurķu salātu receptei ir manas bērnības septembra sākuma smarža. Jāteic, ka labi noder un lieliski garšo arī šodien.

Nepieciešams:

800 kg gurķu,
200 g sīpolu,
1,5 ēdk. sāls,
1 ēdk.cukura,
2 -3 ēdk. etiķa,
6 ēdk. eļļas,
1 ēdk. sasmalcinātu diļļu.

Pagatavošana:

Nepāraugušus gurķus nomazgā un sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs. Ja gurķiem ir cieta miza, tos labāk nomizot. Notīrītus sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās. Sīki sasmalcina dilles. Pievieno garšvielas, izmaisa un ļauj 2 - 3 stundas stāvēt, lai gurķi atsulojas.Tad salātus nogaršo. Tiem jābūt asākiem nekā tūlītējai ēšanai. Atsulojušos gurķus pēc nogaršošanas stingri sapilda izkarsētās burkās un pārlej pāri atlikušo marinādi. Burkām uzliek metāla vāciņus un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5l burkas - 20 minūtes, 1l burkas - 25 minūtes. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž uz vāciņa, pēc pusstundas atgāž atpakaļ un ļauj atdzist. Dekorēšanas nolūkā burkās starp gurķiem var ievietot sarkano tomātu šķēles.