Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Deviņas garšīgu un veselīgu ievārījumu receptes no vasaras ogām

Redakcija
Redakcija

Lai ziemā netrūktu vitamīniem bagātu kārumu!

Aveņu un melleņu ievārījums
Apm. 1,5 litri

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 kg aveņu,
500 g melleņu,
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura.

Pagatavošana:

Liek visas sastāvdaļas katlā un, nepārtraukti maisot vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Kazeņu ievārījums
apmēram 1 litrs

Nepieciešamās sastāvdaļas

2 l kazeņu,
500 g Dansukker baltā smalkā cukura.

Pagatavošana:

Kazenes notīra un noskalo. Ieliek ogas nerūsējošā katliņā un pievieno cukuru. Uzsilda maisījumu un ļauj lēni vārīties apmēram 10 minūtes. Laiku pa laikam uzmanīgi apmaisa. Noņem katliņu no liesmas un rūpīgi nosmeļ putas.

Iepilda ievārījumu siltās, rūpīgi iztīrītās burkās. Burkas aizvāko un uzglabā vēsumā.


Plūmju ievārījums ar mandelēm

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 kg plūmju,
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura,
50 g blanšētu mandeļu,
50 ml plūmju brendija vai liķiera.

Pagatavošana:

Plūmes noskalo, atkaulo un sagriež. Plūmes un Ievārījuma cukuru, pastāvīgi maisot, vāra 5 minūtes. Pievieno mandeles un plūmju brendiju vai liķieri, apmaisa. Noņem putas, ja nepieciešams. Pilda siltās, sterilizētās burkās. Burkas piepilda pilnas un aizvāko ar siltiem, sterilizētiem vāciņiem. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.


Plūmju un persiku marmelāde

Nepieciešamās sastāvdaļas

500 g plūmju,
500 g persiku,
200 ml ūdens,
2 zariņi svaiga rozmarīna,
500 ml Dansukker Ievārījuma cukura.

Pagatavošana:

Plūmes un persikus noskalo un sagriež mazākos gabalos, atbrīvo no kauliņiem. Liek katlā, pievieno ūdeni un rozmarīnu un vāra 10 minūtes.

Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra vēl 5 minūtes, atbrīvojot no putām. Marmelādi pilda karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Ķirši bez kauliņiem ar šokolādi

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 kg saldo ķiršu,
1 iepakojums (330 g) Dansukker Ievārījuma cukura „1+3”,
1 ēd. kar. citronu sulas,
75 g rīvētas melnās šokolādes,
2 ēd. kar. konjaka (pēc izvēles).

Pagatavošana:

Nomazgā ķiršus un izņem kauliņus. Sasmalcina ķiršus blenderī vai sakapā tos. Katliņā sajauc ķiršu masu, ievārījuma cukuru un citronu sulu un vāra 4 minūtes. Noņem katliņu no plīts un uzmanīgi noņem putas, ja tādas ir. Pievieno šokolādi un konjaku. Sapilda izkarsētās burkās un cieši noslēdz tās. Glabā vēsā vietā.


Ērkšķogu, kivi un vīnogu ievārījums
Apmēram 1,5 litrs

Nepieciešamās sastāvdaļas

350 g zaļo ērkšķogu,
350 g kivi,
350 g zaļo vīnogu,
1 banāns,
200 ml ūdens,
1 kanēļa standziņa,
500 g Dansukker Ievārījuma cukura,
1 laima sula un miziņa.

Pagatavošana:

Ērkšķogas nomazgā, noņem galiņus un pārgriež uz pusēm. Nomizo un sasmalcina kivi un banānus. Noskalo vīnogas, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Visus augļus kopā ar ūdeni un kanēļa standziņu vāra apmēram 10 minūtes, tad pievieno Ievārījuma cukuru, laima sulu un miziņu un vāra vēl 3-4 minūtes, nemitīgi maisot. Noputo. Lej izmazgātās, sterilizētās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā vēsā vietā.

Ķiršu ievārījums ar banāniem, laimu un vaniļas cukuru

Nepieciešamās sastāvdaļas

500 g ķiršu,
250 g banānu,
2 citroni,
300 ml ūdens,
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura,
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu.

Pagatavošana:

Ķiršus noskalo un atkaulo. Banānus nomizo un sagriež gabaliņos. Citronu noskalo, norīvē miziņu un izspiež sulu. Ķiršus, banānus, citronu miziņu, citrona sulu un miziņu liek katlā, pievieno ūdeni, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra 2-3 minūtes. Pievieno vaniļas cukuru. Noņem no plīts un noputo, ja nepieciešams. Pilda siltās, sterilizētās burkās. Burkas piepilda pilnas un aizvāko ar siltiem, sterilizētiem vāciņiem. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Persiku ievārījums

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 kg aveņu,
1 kg persiku,
1 kg Dansukker Ievārījumu cukura.

Pagatavošana:

Noskalo avenes un sajauc tās ar pusi no paredzētā cukura daudzuma. Maisot avenes uzvāra un pēc tam turpina vārīt vēl 2 minūtes. Noņem katlu no uguns un rūpīgi noņem ievārījumam putas.

Nomizo persikus, atbrīvo tos no kauliņiem un sagriež mazos gabaliņos. Sajauc persikus ar atlikušo daļu cukura un maisot vāra aptuveni 5-10 minūtes. Vārīšanas laiku nosaka pēc tā, cik gatavi ir persiki. Noņem katlu no uguns un rūpīgi noņem ievārījumam putas.

Iepilda burkās pāris centimetru kārtā vienu no sagatavotajām masām. Atdzesē un ievieto ledusskapī, lai tā sacietē. Uz sacietējušās kārtas iepilda burkās pāris centimetru biezumā otru sagatavoto masu un atkal ievieto ledusskapī. Atkārto šo procedūru tik ilgi, kamēr burkas ir piepildītas. Aizvāko tās un uzglabā vēsā vietā.

Tā var pagatavot arī citus ievārījumus, nomainot avenes un persikus pret citiem augļiem vai ogām, kas sader kopā.

Upeņu ievārījums ar bumbieriem un kanēli
apm. 1 litrs

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 l upeņu,
2 lieli bumbieri,
50 ml ūdens,
600 ml Dansukker baltā smalkā cukura,
1 kanēļa standziņa.

Pagatavošana:

Upenes notīra un noskalo. Bumbierus nomizo uz sagriež gabaliņos. Ieliek visas sastāvdaļas katlā, samaisa un, nepārtraukti maisot, vāra uz mērenas uguns apmēram 15 minūtes, nosmeļot putas. Tad pieber cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Iepilda ievārījumu karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Pikantā jāņogu želeja

Nepieciešamās sastāvdaļas

500 g balto vai sarkano jāņogu, vai upeņu,
150 ml ūdens,
1 kanēļa standziņa,
3 krustnagliņas,
1 ingvera gabaliņš cukurgrauda lielumā,
1 zvaigžņu anīss,
2 tējk. baltvīna etiķa,
100 ml Dansukker želejas cukura „Multi” uz katriem 100 ml izkāsta šķidruma.

Pagatavošana:

Ogas noskalo un liek katliņā kopā ar ūdeni un garšvielām. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 15 minūtes. Ļauj iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. Katliņu izmazgā. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Pielej etiķi. Ieber želejas cukuru – uz katriem 100 ml šķidruma 100 ml želejas cukura. Pusminūti vāra. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Jāņogu želejas variācija
Samaina iepriekšējā receptē minētās garšvielas ar 2-3 ēdamkarotēm konjaka.

Saglabā savu vasaru burciņā!