Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Rukolas un mellās maizes salāti

Jums garšo šprotes? Ja atbilde skan "jā", tad uzdošu vēl vienu jautājumu: kur jūs liekat eļļu, kas paliek bundžiņā, kad šprotes apēstas. Varbūt izlejat ārā?...
Piemēram es, taupīga saimniece būdama, gatavoju salātus, kuriem kā aizdaru pievienoju no šprotēm pāri palikušo eļļu. Rezultātā sanāk ļoti garšīgi un interesanti salāti. Pamēģiniet arī jūs!

Nepieciešams:

50 g rukolas,
2 šķēles "Mellās maizes";
1 tomāts;
3-4 ēdamkarotes konservētas kukurūzas;
sāls pēc garšas;
eļļa no 1 šprotu bundžiņas.

Pagatavošana:

1. Rukolas salātu lapiņas nomazgā, notecina no liekā ūdens un liek šķīvī;

2. Tomātu sagriež ripiņās un pārliek pāri rukolas lapiņām;

3. "Mello maizi" (maize ar šādu nosaukumu atrodama Latvijas veikalos) sagriež kubiciņos un apcep nelielā eļļas daudzumā, karstu pārber pāri tomātu ripām;

4. Apceptajai maizei pa virsu uzber konservēto kukurūzu un visu pārlej ar eļļu, kas palikusi pāri no izēstajām šprotēm.

Ļoti garšīgi un sātīgi salāti. Lai labi garšo arī jums!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

     [+] [-]

, 2014-03-13 12:48, pirms 5 gadiem
Ui, no bundžas eļļu salātos? Tur nekas veselīgs nesanāk ai, nu, davaj, pamēģinās. Kātos uz veikalu pēc šprošiem