Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Dārzeņu zupa ar fenheli un kāli

Garšīga, sātīga un veselīga veģetāra zupa, kas darbojas kā īsts vērtīgu uzturvielu kokteilis.

Nepieciešams:
4 porcijām

1 sīpols,
1 puravs,
1 fenhelis,
250 g kartupeļu,
1 kālis,
2 burkāni,
2 ēdamkarotes olīveļļas,
1 lauru lapa,
daži timiāna zarini,
daži pētersīļu laksti,
700 ml dārzeņu buljona,
250 ml konservētu tomātu,
sāls,
pipari.

Pagatavošana:

1. Notīriet un sasmalciniet sīpolu, puravu sagrieziet ripiņās un fenheli plānās šķēlītēs. Fenheļa lakstus pagaidām nolieciet malā.

2. Nomizojiet kartupeļus un kāli, notīriet burkānus. Visus dārzeņus sagrieziet nelielos kubiciņos (burkānus varat griezt ripiņās).

3. Katlā sakarsējiet olīveļļu un apcepiet tajā sīpolus (apmēram 5 minūtes). Pēc tam pievienojiet pārējos dārzeņus un visu apcepiet apmēram 8 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Tad pielejiet buljonu, pielieciet lauru lapu, sasmalcinātus zaļumus, piparus, sāli un konservētos tomātus. zupu vāriet uz lēnas uguns apmēram 40 minūtes.