Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


5 interesantas un garšīgas aveņu ievārījumu receptes

Nedaudz ievārījuma var pagatavot, kad vien rodas vēlēšanās. Galvenā priekšrocība ir tā, ka ir skaidri zināms, no kā tiek pagatavots ievārījums. Taču, ja vēlies ilgāk saglabāt vasaras garšu, tad vari paslēpt to burciņā. Piedāvājam 5 interesantas un garšīgas aveņu ievārījuma receptes. Ņemiet sezonas ogas, pievienojiet ievārījuma cukuru, apmaisiet un vāriet pāris minūtes. Nav nekā vienkāršāka par jaunā garduma pagatavošanu pasniegšanai pie pankūkām, siera, ruletēm.

Aveņu ievārījums ar veselām ogām

Apmēram 1 litrs

Sastāvdaļas
500 g labas, gatavas avenes
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
10 g Dansukker Vaniļas cukura

Avenes ar cukuru un vaniļas cukuru kārtām saber katlā un atstāj uz nakti ievilkties. Uzmanīgi pārlej zemā platā traukā un vāra BEZ maisīšanas 3-5 minūtes. Noputo. Salej izmazgātās, sterilizētās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Aveņu un kokosriekstu ievārījums

Sastāvdaļas
1 kg aveņu
1 iepakojums (330 g) Dansukker Ievārījuma cukura „1+3”
2 ēd. kar. kokosriekstu skaidiņu
4 ēd. kar. kokosriekstu liķiera (pēc izvēles)

Noskalo un pārlasa avenes. Ieber katliņā avenes un ievārījuma cukuru un vāra 2-3 minūtes, periodiski apmaisot. Noņem no plīts un uzmanīgi noņem putas, ja tādas ir.
Pievieno kokosriekstu skaidiņas un liķieri. Sapilda siltās, sterilās burkās. Cieši noslēdz. Glabā vēsā vietā.

Aveņu un melleņu ievārījums

Apm. 1,5 litri

Sastāvdaļas
1 kg aveņu
500 g melleņu
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura

Liek visas sastāvdaļas katlā un, nepārtraukti maisot, vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Vasaras ogu ievārījums

aptuveni 4 litri

Sastāvdaļas
1,5 l aveņu
1,5 l sarkano jāņogu
1,5 l ķiršu
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura

Noskalo un notīra ogas. Atbrīvo ķiršus no kauliņiem. Ieber ogas katlā, pievieno Ievārījuma cukuru un uzvāra uz lēnas uguns. Pēc tam uz lielākas uguns vāra vēl 5 minūtes.

Noņem katlu no uguns un rūpīgi atbrīvo ievārījumu no putām. Iepilda ievārījumu siltās, tīrās burkās. Noslēdz tās. Uzglabā vēsā vietā.

Aveņu- persiku ievārījums

Sastāvdaļas
1 kg aveņu
1 kg persiku
1 kg Dansukker Ievārījumu cukura

Noskalo avenes un sajauc tās ar pusi no paredzētā cukura daudzuma. Maisot avenes uzvāra un pēc tam turpina vārīt vēl 2 minūtes. Noņem katlu no uguns un rūpīgi noņem ievārījumam putas.

Nomizo persikus, atbrīvo tos no kauliņiem un sagriež mazos gabaliņos. Sajauc persikus ar atlikušo daļu cukura un maisot vāra aptuveni 5-10 minūtes. Vārīšanas laiku nosaka pēc tā, cik gatavi ir persiki. Noņem katlu no uguns un rūpīgi noņem ievārījumam putas.

Iepilda burkās pāris centimetru kārtā vienu no sagatavotajām masām. Atdzesē un ievieto ledusskapī, lai tā sacietē. Uz sacietējušās kārtas iepilda burkās pāris centimetru biezumā otru sagatavoto masu un atkal ievieto ledusskapī. Atkārto šo procedūru tik ilgi, kamēr burkas ir piepildītas. Aizvāko tās un uzglabā vēsā vietā.

Tā var pagatavot arī citus ievārījumus, nomainot avenes un persikus pret citiem augļiem vai ogām, kas sader kopā.

Baudiet vasaras garšas gan tagad, gan ziemā!