Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Pildīti kraukšķīgie siera groziņi

Gardie kraukšķīgie siera groziņi būs jauks starteris svētku galdam vai neikdienišķas vakariņas. To pagatavošana nav sarežģīta un aizņem vien pusstundu jūsu laika.

Nepieciešams:

350 g cietā siera,
50 g mazsālīta laša (vai kūpinātas vistas, vai kūpinātas cūkgaļas krūtiņas)
1 ābols,
3 ķiploka daiviņas,
100 g saldā krējuma,
10 g kviešu miltu,
10 g olīveļļas,
2-3 lapiņas svaiga majorāna,
1 tomāts rotāšanai.

Pagatavošana:

1. Vispirms pagatavojam groziņu: pusi siera sarīvējam uz rupjās sakņu rīves. Liekam sieru uz sakarsētas pannas (labāk neliela diametra) tā, lai veidotos apaļa pankūkas forma un karsējam, līdz siers izkūst un kļūst nedaudz zeltains. Tas aizņems aptuveni 3 minūtes. Ja sieru sacepsiet par maz, tas necietēs un neveidos vajadzīgo formu.Gatavajai siera pankūkai jābūt tādā konsistencē, lai to būtu viegli paņemt un ievietot nelielā tasītē vai kēksu formiņā tā, lai siera masai piešķirtu groziņa formu.
.....................................................................................................
2. Atstājam sieru tasītē vai kēksa formiņā tik ilgi, kamēr tas atdziest un sacietē.
.....................................................................................................
3. Kamēr siera groziņš dziest, gatavojam mērci salātiem: sasmalcinām majorānu un pievienojam to saldajam krējumam. Piespiežam klāt vienu ķiploka daiviņu. Miltiem pievienojam olīveļļu un maisām, līdz izveidojas viendabīga masa. Saldā krējuma maisījumu liekam katliņā uz uguns un tikko tas sāk vārīties, pievienojam miltu maisījumu un nepārtraukti maisot, iebiezinām, līdz mērcīte gatava. Noliekam, lai tā atdziest.
.....................................................................................................
4. Gatavojam salātus jeb groziņa pildījumu: sagriežam kubiciņos vai strēmelītēs (pēc vēlēšanās) atlikušo sieru, lasi un ābolu. Piespiežam klāt atlikušās divas ķiploka daiviņas un pievienojam gatavo mērci. Visu kārtīgi samaisām un pildām siera groziņos. Rotājam ar zaļumiem un tomāta strēmelītēm. Gatavs!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma