Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Zirņu biezenis ar ceptu speķi un sīpoliem

Gatavojam latviskā garā.

Nepieciešams:

Biezputrai:

1.kg šķelto dzelteno zirņu,
3.l ūdens,
sāls.

Piedevām:

2 lieli sīpoli,
200-300 g. žāvēts vai svaigs speķis.

Pagatavošana:

Zirņus ieber katlā un pārlej ar aukstu ūdeni. Liek uz vidējas uguns vārīties. Kad putra sāk sabiezēt, jāsamazina uguns un jāturpina vārīt līdz gatavībai, visu laiku maisot. Ja biezputru aizmirsīsiet apmaisīt, tā piedegs. Katlam uzliek vāku un gatavo biezeni atstāj uz 10 min., lai tas nedaudz uzbriest. Tikmēr gaļu sagriež nelielos kubiciņos un kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem apcep uz pannas.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma