Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Miežu putraimu jeb bukstiņbiezputra

Turpinām gatavot latviskus, sātīgus un garšīgus ēdienus. Šoreiz piedāvājam miežu putraimu biezputru, ko mani vecvecāki dēvēja par bukstiņbiezputru.

Nepieciešams:

Biezputrai:
300 g kartupeļi,
70 g miežu putraimi,
400 g ūdens,
200 g piens
sāls pēc garšas.

Piedevām:
2 sīpoli,
neliels gabaliņš svaiga vai žāvēta speķa vai cauraugušas cūkgaļas krūtiņas.

Pagatavošana:

1. Katlā ielej ūdeni un uzvāra. Verdošā ūdenī ieber putraimus un vāra pusmīkstus.

2. Tad pievieno nomizotus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra gandrīz mīkstus.

3. Kad kartupeļi gandrīz gatavi, pielej pienu, sāli un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz putraimi mīksti. Katlam uzliek vāku un ļauj dažas minūtes biezputrai uzbriest.

4. Gaļu sagriež kubiciņos un kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem uz pannas apcep.

Labu apetīti!