Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Tunča salāti ar rukolu

Tunča salāti ar rukolu
Foto: Ivars Puķe

Pavasara gaidīšanu par priecīgiem svētkiem jūsu virtuvē palīdzēs vērst viegli un svaigi salāti, kas labi garšos gan pirms pamatēdiena, gan arī kā vieglas vakariņas.

Nepieciešams:
2 porcijām

1 bundžiņa tunča savā sulā,
rukolas salāti (aptuveni 120g),
1 liels svaigs gurķis,
2-3 tomāti,
1 sarkanais sīpols,
2 olas,
olīves,
majonēze.

Pagatavošana:

1. Olas novāra, gurķi un sīpolu nomizo, visus dārzeņus sagriež daivās un ripiņās.

2. Salātus nomazgā, nosusina, saplucina ar rokām vai sagriež ar šķērēm.

3. Tuncim notecina lieko sulu, kārto trauka vidū, apkārt liek dārzeņus, olīves un sagrieztas vārītas olas.
3. Pārlej ar majonēzi.

Rukolas salātu vietā var izmantot parastos, sīpoli un olīves ir gaumes un garšas jautājums, savukārt sezonā kā salātu papildinājums lieti noder zaļumi – dilles, lociņi un pētersīļi.