Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Pieneņu lapu un sēņu omlete

Redakcija
Redakcija

Neparastāku šo omleti padara tai pievienotās pieneņu lapiņas, kuras, ja izmērcē sālsūdenī, pilnībā zaudē nepatīkamo rūgtumu, kļūstot par ļoti vērtīgu produktu, ko noteikti vajadzētu iekļaut savā ēdienkartē ikvienam.

Nepieciešams:

sauja svaigu pieneņu lapiņu
10 svaigi šampinjoni
1 neliels sarkanais sīpols
3 olas
6 ēdamakrotes rīvēta siera
150 ml piena
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
svaigas pētersīļu lapiņas
eļļa cepšanai

Pagatavošana:

1. Pieneņu lapas 30 minūtes izmērcē sālsūdenī, tad ūdeni nolej un lapiņas apžāvē.

2. Šampinjonus sagriež šķēlītēs, sīpolu sasmalcina.

3. Pannā sakarsētā eļļā liek sīpolus, šampinjonus un apcep, līdz sīpoli nedaudz apbrūninājušies. Tad pievieno sasmalcinātas pieneņu lapiņas un turpina cept zem vāka aptuveni 3 minūtes.

5. Tikmēr bļodiņā iesit olas, pielej pienu, pievieno piparus, sāli un visu labi sakuļ.

6. Sagatavoto maisījumu pārlej apceptajam pannas saturam un turpina cep uz mazas liesmas zem vāka līdz omlete sarecējusi.

7. Gatavu pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Labu apetīti!