Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Zivju soļanka

Soļanka ir viena no slavenākajām Krievijas zupām. Tā atšķiras no citām zupām ar to, ka tai pievieno dažādus skābētus produktus - gurķus, kāpostus vai ābolus. Soļanka var būt gan gaļas, gan sēņu, gan zivju.

Nepieciešams:

400g svaigas vai saldētas zivs filejas,
4 - 5 skābēti gurķi,
2 sīpoli,
1 tomāts,
2 ēdamkarotes tomātu pastas,
1 tējkarotes cukura,
4 ēdamkarotes skābā krējuma,
smaržīgie pipari,
sāls,
lauru lapas,
zaļumi.

Pagatavošana:

1. Sīpolus nomizo, sagriež plānās pusripiņās, viegli apsāla un atstāj ievilkties 5 - 10 minūtes.

2. Tomātu sagriež nelielās pusšķēlītēs, gurķus - plānās ripiņās.

3. Pannā maisot apcep sīpolus, pievieno tomātu, tomātu pastu, cukuru,piparus un maisot sautē uz nelielas uguns 5 minūtes. Dārzeņus liek katlā ar verdošu ūdeni, pievieno gabalos sagrieztu zivi, gurķus, lauru lapas un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.

4. Ja nepieciešams, vārīšanas beigās pievieno cukuru un piparus - uz katru tējkaroti cukura 1/5 tējkarotes smaržīgo piparu.

5. Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Labu apetīti!