Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Karamelizēti apelsīni

Redakcija
Redakcija

Karamelizēti apelsīni ilgi glabājas un ir lieliska piedeva tējai, kā arī dažādu desertu izgreznošanai. To pagatavošanai labāk izvēlēties vidēja izmēra augļus. Cukuru var aizvietot ar medu.

Nepieciešams

1 kg apelsīnu,
400 g brūnā cukura,
100 g ūdens.

Pagatavošana:

1. Apelsīnus sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlītēs.

2. Ņem dziļu pannu, ieber tajā brūno cukuru un izliek kārtu ar apelsīnu šķēlītēm.

3. Uzber vēl vienu kārtu brūnā cukura, virs kuras atkal klāj kārtu ar apelsīnu šķēlītēm.

4. Kārtojumu nobeidz ar cukura kārtu.

5. Visu pārlej ar ūdeni.

6. Sautē uz ļoti lēnas uguns 2 stundas.

7. Ja nepieciešams, sautēšanas laikā ūdeni var papildināt.

Gatavas apelsīna šķēlītes sapilda burkā un uzglabā vēsā vietā.