Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Baravikas ziemai. 3 gardas receptes

Vai mežā jau bijāt? Mums sēņu braucienā negaidīti iegadījās tāda pasakaina vieta, kur vesels klājiens un pilni grozi tikai un vienīgi ar baravikām. Gatavojam ziemai!

Baravikas sviestā.

Nepieciešams:

1 kg baraviku,
1 paciņa sviesta,
3 - 4 ēdk. cūku tauku.

Pagatavošana:

Notīrītas baravikas sagriež palielos gabaliņos. Katliņā izkausē sviestu. Pievieno baravikas un vāra, līdz sviests kļuvis dzidrs. Jāuzmana, lai pie katla dibena sviests nekļūtu brūns. Sēnes ar ar visu sviestu pilda burkās tā, lai sviests pilnīgi pārklātu sēnes.Visu atdzesē. Pāri pārlej dažus milimetrus biezu kārtu kausētu cūku tauku. Atkal atdzesē. Burciņas var vienkārši aizvākot ar plastmasas vāciņu, un visu ziemu glabāt vēsā vietā.

Baraviku sula kā garšviela.

Nepieciešams:

1 kg baraviku,
dažādas garšvielas,
sāls.

Pagatavošana:

Baravikas notīra, nomazgā, sagriež nelielos gabaliņos, saberž ar sāli un dažādām garšvielām – timiānu, baziliku, koriandru, pipariem, lauru lapām, estragonu u.c. Pēc 2 – 3 dienām sulu nokāš un vāra, kamēr tilpums kļūst uz pusi mazāks. Lieto kā garšvielu pie gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem, kā arī, gatavojot mērces.

Baravikas savā sulā.

Nepieciešams:

1 kg baraviku,
sāls.

Pagatavošana:

Notīrītas baravikas vāra tik lielā ūdens daudzumā, lai tikai puse no baravikām būtu apņemtas, tad sautē. Kad sēnes pilnīgi iegrimušas savā sulā, vēl sautē aptuveni 10 – 15 minūtes. Sēnes notecina uz sieta. Nokāstajai sulai uz 1litra šķidruma pievieno 1 tējas glāzi sāls. Iegūto sulu pārlej baravikām. Liek traukos, uzglabā vēsā vietā.

Lai izdodas!