Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Kārtainie salāti Ananāss

Ne tikai garšīgi, bet arī skaisti.

Nepieciešams:

3 vidēji lieli kartupeļi,
1 vistas fileja,
3 olas,
100 g jebkura cietā siera,
4 marinēti gurķi,
1 vidēji liels sarkanais sīpols,
1/2 citrona sula,
marinēti šampinjoni,
zaļie sīpollociņi,
majonēze,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus novāra ar visu mizu. atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

2. Olas novāra (7 min.), notīra un sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

3. Vistas gaļu novāra gatavu, atdzesē un sagriež sīkās strēmelītēs vai kubiciņos.

4. Gurķus un sieru arī sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

5. Sīpolus sīki sagriež, pārlej ar citrona sulu, atstāj uz 5 minūtēm ievilkties. Lieko sulu pēc tam nolej.

6. Šampinjonus sagriež šķērsām plānās šķēlītēs tā, lai nezūd sēnes forma.

7 Salātus kārto ananāsa formas veidā kārtām sekojoši:

1.kārta: kartupeļi,
2.kārta: sīpoli,
3.kārta: puse sagrieztās vistas gaļas,
4.kārta: marinēti gurķi
5.kārta: atlikusī vistas gaļa,
6.kārta: siers
7.kārta: olas.
8.kārta: šampinjoni (jāizkārto skaisti salātu virspusē tā, lai izskatītos pēc ananāsa mizas)

Starp kārtām klāj majonēzi, kurai pievienoti nedaudz pipari un sāls.

No lociņiem veido ananāsa lapotni.