Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:211, Did:0, useCase: 0



Ķirbju ēdieni

Ķirbi izsenis audzē gandrīz ikvienā mazdārziņā un lauku sētā, un katrā ģimenē ir sava iecienītā šķirne, tomēr audzētājiem patīk arī izmēģināt kaut ko jaunu. Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā simts ķirbju šķirņu, kas atšķiras ar formu, izmēru, krāsu un garšas īpašībām. Apgādā Zvaigzne ABC izdotā grāmata "Ķirbju ēdieni" palīdzēs neapjukt plašajā piedāvājumā. Tajā sniegta svarīgākā informācija par ķirbju audzēšanu, novākšanu, uzglabāšanu, kā arī pārskats par dažādām ķirbju šķirnēm un to izmantošanu kulinārijā.

Ķirbis ir ne tikai garšīgs, bet arī ļoti veselīgs, un grāmatā apkopotās receptes rosinās ķirbi iekļaut uzturā biežāk. Dažādojiet savu ēdienkarti ar vitamīniem bagātiem salātiem, aromātiskām zupām un sātīgiem pamatēdieniem! Ieprieciniet viesus ar gardiem ķirbju desertiem!

Lūk, recepte no šīs grāmatas:

Ķirbju plācenīši ar gaļu

1 neliels ķirbis, 1 sīpols, 3-4 olas, 200 g maltās gaļas, milti, sāls, malti melnie pipari, zaļumi.

Sarīvētu ķirbi sajauc ar sasmalcinātu sīpolu, pievieno olas un garšvielas. Masā iedrupina malto gaļu un pieliek miltus. Mīklai jābūt tādai, lai veidotos plācenīši, kurus var pannā likt ar karoti. Cep brūnus un pasniedz ar skābo krējumu vai brūkleņu ievārījumu.