Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:211, Did:0, useCase: 0



Ķirbis. Mazā pavārgrāmata

Redakcija
Redakcija

Ķirbji virtuvē iegūst arvien vairāk draugu. Šo kulta dārzeni, kurā ir daudz vitamīnu, bet maz kaloriju, var izmantot ļoti dažādi. Šajā oriģināli veidotajā grāmatā, kas izdota Apgādā Zvaigzne ABC, apkopotas lieliskākās ķirbju ēdienu receptes. Ikviens ķirbju fans te atradīs savai gaumei piemērotāko - aukstu vai siltu, pikantu vai saldu ēdienu receptes.

Konservēts ķirbis

Nepieciešams:
4 porcijām

1 kg muskata ķirbja,
3-4 sīpoli,
2 sarkanās paprikas,
1 citrona sula,
250 ml ābolu etiķa,
500 ml ābolu sulas.

Pagatavošana:

1. Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos un ieber lielā katlā;

2. Sīpolus sagriež ripiņās vai šķēlītēs;

3. Papriku sagriež salmiņos;

4. Ķirbim pievieno sīpolu šķēlītes, paprikas salmiņus, citrona sulu, ābolu etiķi un ābolu sulu. Vāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis kļūst caurspīdīgs.

5. Iepilda burkās un pārlej ar šķidrumu no katla.

6. Burkas ievieto ledusskapī un atstāj dažas dienas ievilkties.