Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:211, Did:0, useCase: 0



Kūkas un pīrāgi- vairāk nekā 55 kārdinošas un vienkāršas RECEPTES

Apgādā Zvaigzne ABC iznākusi jauna Karlas Bardi un Reičelas Leinas grāmata "Kūkas un pīrāgi". Krāšņi ilustrētajā un inetersanti noformētajā grāmatā ir apkopotas lieliskas receptes un vērtīgi padomi, kā pagatavot kūkas vai pīrāga pamatni, pildījumu un dekorējumu. Attēlos ir redzamas gatavās kūkas un pīrāgi to īstajā lielumā.

Grāmatā atradīsiet vairāk nekā 55 kārdinošas kūku un pīrāgu receptes. Tās būs noderīgas gan iesācējiem, gan pavāriem ar pieredzi. Soli pa solim jūs apgūsiet, kā pagatavot nevainojamu kūkas vai pīrāga pamatnes mīklu, kā izvēlēties īsto kūkas veidni un piemērotus miltus, sviestu, cukuru un citas sastāvdaļas. Atcerieties: kūkas pagatavošana ir māksla – jo biežāk vingrināsieties, jo labākas būs jūsu iemaņas. Šīs gardās kūkas un pīrāgi, kas paši kūst mutē, iepriecinās gan radus, draugus un paziņas, gan pašu cepēju.

Recepte no grāmatas: Aukstā šokolādes un makadamijas riekstu kūka

Tie, kam garšo šokolāde, būs sajūsmā par šo kūku ar bagātīgo krēma pildījumu. Ja vēlaties, varat pasniegt kūku ar svaigām ogām.

Kūkas pamatnei nepieciešams:

300 g krekeru vai citu cepumu drumstalu,
180 g izkausēta sviesta.

Pildījumam nepieciešams:

300 g gabaliņos salauztas tumšās šokolādes,
375 g mīkstā krējumsiera,
150 g cukura,
2 tējkarotes vaniļas esences,
120 g rupji sasmalcinātu makadāmijas riekstu,
600 ml 35% saldā krējuma.

Pagatavošana:

Gatavo pamatni

1. Nedaudz ieziediet ar sviestu 28 cm diametra kūkas veidni ar noņemamu malu.

2. Traukā ielieciet cepumu drumstalas kopā ar sviestu un labi sajauciet.

3. Ielieciet maisījumu kūkas veidnē, izlīdziniet un stingri piespiediet veidnes pamatnei un malām.

Gatavo pildījumu

4. Kastrolī, kas ievietots karsta ūdens peldē, izkausējiet šokolādi. Noņemiet no uguns un atstājiet nedaudz atdzist.

5. Lielā traukā ar elektrisko mikseri (vidēja ātruma režīmā) sakuliet šokolādi, krējumsieru, cukuru un aniļas esenci, līdz masa kļūst viendabīga. Iejauciet makadamaijas riekstus.

6. Citā traukā ar elektrisko mikseri (idējā vai maksimālā ātruma režīmā) saputojiet saldo krējumu stingrās putās. Ar lāpstiņu iecilājiet ceturtdaļu putukrējuma šokolādes maisījumā. Tad iecilājiet atlikušo putukrējumu.

7. Ar karoti ielieciet pildījumu kūkas pamatnē. Apklājiet ar foliju un uz 4-6 stundām ielieciet ledusskapī.

8. Pirms pasniegšanas uzmanīgi noņemiet veidnes sānu malu. 5 minūtes atstājiet kūku istabas temperatūrā, tad pasniedziet.

Labu apetīti!