Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:403, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Pieci padomi, kā pareizi uzglabāt maizi 15.02.2020 13:37

Svaiga, garšīga un uzturvielām bagāta – tāda ir Tava ideālā maize. Zināms, ka maizes klaipiņš, nepareizi uzglabāts, pakāpeniski zaudē savas labās īpašības. Ko darīt, lai maize pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigu un gardu? Fazer Latvija piedāvā piecus pareizas maizes uzglabāšanas padomus.

Detoksikācija. Kad organismam jānāk palīgā 24.01.2020 22:23

Ik dienu mēs nonākam saskarē ar milzīgu daudzumu toksisku vielu. Nekvalitatīvi pārtikas produkti, apkārtējās vides piesārņojums, alkoholisko dzērienu lietošana, nikotīna dūmi u.tt. Liela daļa šo kaitīgo elementu ilgi saglabājas apkārtējā vidē pēc izdalīšanās no pirmavota. Šādu procesu ietekmē notiek cilvēka organisma aizsargsistēmu novājināšanās un tas piepildās ar toksīniem. Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro

Kā tikt pie slaida auguma katrai horoskopa zīmei 12.01.2020 15:15

Kā zināms, ir 12 zodiaka zīmes, kur katra no tām pieder kādai no četrām stihijām - Zemei, Gaisam, Ugunij vai Ūdenim. Svarīgi, lai laikā, kad ievērojat diētu, savā ēdienkartē jūs iekļautu produktus, kas palīdz novājēt tieši jūsu zīmes pārstāvjiem. Šie produkti ne tikai palīdzēs atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, bet arī saglabās un pat uzlabos jūsu pašsajūtu un veselību.

Skorpionu ēdienu izvēle, galda kultūra un paradumi 19.11.2019 11:39

Visam ir jābūt īstam, kvalitatīvam, patiesi gardam! Nekā falša! Visnoslēpumainākā no visām divpadsmit zīmēm. Skorpionam piemīt milzīgs iekšējs potenciāls, kuru dzīves laikā jāmācās pareizi pielietot. Šo cilvēku dzīves ir spilgtas, bet ne būt nav vieglas. Viņu dzīves latiņa ir ļoti augsta.

Kā ietaupīt vietu virtuvē? 20.09.2019 13:45

Bieži vien mājokļa plānojums neparedz pietiekami plašu telpu virtuves iekārtošanai. Tomēr tieši virtuve ir telpa, kuru ikdienā izmanto visbiežāk, un tieši virtuve nereti pilda vairākas funkcijas vienlaicīgi, piemēram, apvienošanas kārtībā tā ir arī ēdamistaba un viesistaba. Virtuvē pie ēdamgalda pulcējas ģimene, draugi, un tā teju vienmēr tiek uzskatīta par mājīgāko telpu visā dzīvoklī. Tāpēc tās iekārtošanai saimnieki pieliek ne mazums pūļu un optimāli tiek izmantots teju katrs telpas centimetrs. Virtuvē jāatrod vieta ne tikai sadzīves tehnikai, bet arī mēbelēm, traukiem, dažādiem virtuves piederumiem un sīkajai sadzīves tehnikai. Tāpat jāatvēl vieta ēdamzonai un gatavošanai. Kā tad iekārtot virtuvi tā, lai to nepārblīvētu un tajā atrastos pietiekami daudz vietas visām iemītnieku vajadzībām, par to pastāstīsim raksta turpinājumā.

Maltīte sportistiem jeb ko ēst, ja gaidāma pamatīga fiziska slodze? 09.08.2019 09:56

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis sadarbībā ar uztura speciālistiem apkopojis sportistiem nozīmīgākās produktu grupas, kuras ieteicams regulāri iekļaut uzturā paaugstinātas slodzes brīžos. Lai gatavojoties fiziskai slodzei, organismu nodrošinātu ar nepieciešamajām enerģijas rezervēm, maltītēs ieteicams iekļaut graudaugus, vistas gaļu un zivis, kā arī dārzeņus un augļus, riekstus, kā arī liesus piena produktus. Tāpat ikvienam sportistam pietiekamā daudzumā pirms fiziskām aktivitātēm un to laikā ir jāuzņem šķidrums, vislabāk ūdens veidā.

Veiksmīga saimniece. Kā paspēt visu padarīt? 20.05.2019 08:10

Ir cilvēki, kam piemīt iedzimta kārtības izjūta, bet pārējiem nākas pie tās piestrādāt, kolīdz uzsāktas pieauguša cilvēka gaitas. Autore, ģimenē lolots vienīgais bērns, to saprata apprecoties, taču tā pamatīgāk ķērās pie darba, kad pasaulē nāca bērniņš. Būdama mākslinieciski noskaņota, viņa nebija nedz izcila pavāre, nedz īpaša kārtības mīle. Taču, laikam ritot, Irina ir izstrādājusi teju vai apskaužamu sistēmu, kas palīdz uzturēt kārtību visās mājas dzīves jomās (ieskaitot finanses).

Ja slāpst - padzeries! 14.05.2019 20:08

Jā, jā. Zinu, ka daudz un dažādi jau ir aprunāts par to, ka cilvēkiem jādzer 2,5 – 3L ūdens dienā. Kur nu vēl tādā laikā, kad ir karsts kā peklē un liekas, ka svīstot esi nometis vai pusi no sava svara. Un tomēr. Cik daudzi zina, kas šajos „3L H2O”, ko organismam jāuzņem, ietilpst? Vai tas, ka es dienā izdzeru „n”tās krūzītes kafijas vai limonādes skaitās vai nē? Izrādās, ka neskaitās viss.

Kā atgūties pēc svētkiem, jeb ko darīt, ja apēsts un iedzerts par daudz 06.05.2019 18:18

3 brīvdienas aizvadītas, gan jau ēsts un dzerts par daudz. Nākamais rīts pēc svētkiem var nebūt ļoti patīkams. Par to, kā rīkoties, ja svētku maltītes vai pārmērīga alkohola lietošanas sekas jūtamas nākamajā dienā, padomus sniedz „BENU aptieku” farmaceites Oksana Gehtmane un Ligita Kukule.

Kā nokrāsot Lieldienu olas 14 dažādās krāsās ar dabīgiem līdzekļiem. Vecmāmiņu padomi 19.04.2019 10:41


Vai zinājāt, ka skaistas Lieldienu olas dažādās krāsās var iegūt ar dabiskiem līdzekļiem? Piedāvājam receptes, kā nokrāsot olas 14 dažādās krāsās un toņos.

Kā apvītušiem dārzeņiem atgriezt svaigumu? 06.04.2019 21:09

Lai dārzeņiem atgrieztu svaigo izskatu, tos uz pārdesmit minūtēm jāievieto aukstā ūdenī, kuram pievienots nedaudz etiķa.

5 lietas par kurām neaizmirst, dodoties sēņot 30.09.2018 11:12

Šogad pilni grozi ar baravikām Latvijā ir ierasta lieta. Izcils sēņu gads. Latvijā sēņošanu droši var saukt par nacionālo sporta veidu – rudens sākumā meži ir pilni ar cilvēkiem, kas steidz pielasīt pilnus grozus dabas velšu. Aicinām neaizmirst ar lietām, kuras ieteicams paņemt līdzi vai iegādāties pa ceļam, lai sēņošana noritētu veiksmīgi.

7 padomi mājas pavāriem maltīšu gatavošanai ar tvaiku 05.09.2018 14:15

Viena no slepenām, neredzamām sastāvdaļām mājas virtuvē uzturvielām bagātīgu maltīšu gatavošanā ir tvaiks. Turklāt tvaiks ne tikai ir viens no veselīgākajiem maltīšu gatavošanas veidiem, bet vienlaikus tā ir iespēja gatavot videi draudzīgā veidā. Rūpējoties par mājās gatavotāju veselību, mājas ierīču zīmols „Electrolux” dalās zināšanās, kāpēc ir vērts izmantot tvaiku maltīšu gatavošanā un kā to darīt visefektīvāk.

Derīgi padomi svaigu sulu spiešanai ar sulu spiedi 04.09.2018 19:25

Svaigi spiestas sulas ir vitamīnu un enerģijas avots cilvēka organismam. Tās satur milzīgu daudzumu dažādu veselībai nepieciešamu vielu, kas palīdz uzturēt možu garu un labsajūtu arī ziemas drūmajos un aukstajos mēnešos, kad saule gandrīz neiespīd mūsu logos. Pie kam, viena glāze sulas aizstāj diezgan lielu daudzumu augļu un dārzeņu, kurus, pēc speciālistu ieteikumiem, dienā būtu jāapēd vismaz 500g. Izdzert glāzi sulas ir vienkāršāk ,un arī kuņģis sulu pārstrādā krietni ātrāk nekā cieto barību.

Padomi, kā pārliecināties, ka recepte izdosies 19.08.2018 20:31

Tiem, kuri gatavo pēc sajūtām un recepšu grāmatas nav atšķīruši, šis varētu nebūtu aktuāli- lai izdodas un gan jau izdosies arī turpmāk, bet, ja vienmēr strikti gatavojiet pēc receptes, tad izlasiet un, vēlams, izmantojiet šos padomus - tie noderēs, lai rezultāts būtu iepriecinošs un baudāms.

Praktiski padomi veiksmīgai saimniekošanai virtuvē (3) 16.08.2018 20:27

Jāatzīst, ka gatavojot un saimniekojot, aizvien biežāk ieskatos senos rakstos, kur gūstu daudz noderīga un šais laikos praktiski pielietojama. Padalīšos, varbūt arī jums kas derēs un būs no jauna.

Dažas idejas pret paģirām 04.08.2018 16:38

Nu ko, svētki pagājuši uz "urrā!". Laiks doties uz darbu. Tikai no rīta pamostoties, jūtaties kaut kā ne visai labi, jo paģiras liek sevi manīt? Parsti mēdz teikt: "Ja no rīta slikti, tad iepriekšējā vakarā bijis pārāk labi". Jā, bija jautri, bet šobrīd tamdēļ vieglāk nekļūst. Ir taču tik grūti atteikties no lieka alus kausa... Bet nākošajā rītā sāp galva, ir slikta dūša, sausa mute, moka slāpes, karstuma sajūtu nomaina drebuļi, sirds tā dīvaini sitas. Moka vājums, ir nomākts noskaņojums un vainas sajūta.

Paģiras parasti pāriet diennakts laikā, taču šis process var būt arī ilgāks. Kas darīt? Protams, cīnīties,- gribas taču atkal justies kā cilvēkam.

Arbūza vērtīgās īpašības un kas jāņem vērā izvēloties arbūzu 03.08.2018 19:14

Kādu labumu organismam spēj dot šī saldā oga? Ir zināms, ka 80% arbūza sastāvā ir ūdens, kas izskaidro tā spēju brīnišķīgi attīrīt organismu un izvadīt sārņus.
Bez tam arbūzs satur ļoti daudz vitamīnus un mikroelementus, kā arī folioskābi. Pateicoties tai, arbūzs palīdz nomierināt nervu sistēmu, kļūstot par vienu no labākiem veidiem cīņā ar stresu.
Jāatceras, ka labās īpašības būs spēkā, ja izvēlēsieties nobriedušu un gatavu arbūzu.

Ēd, ņemot vērā savu asinsgrupu, un esi vesels 14.07.2018 17:01

Tiek uzskatīts, ka cepts cāļa stilbs ir kaitīgs un veido lieko svaru. Vai tiešām tas tā ir visos gadījumos? Dažiem cilvēkiem tieši kāposta lapa nodara lielāku kaitējumu, veidojot kroku uz vēdera...Kāda ir jūsu asinsgrupa? Padomājiet par to, pirms uzēst. Piedāvājam Krievijas profesoru grupas pētījumu rezultātus

Pieci droša piknika baušļi 01.06.2018 20:10

Vasarā dienas kļūst garākas un gaiss siltāks, vienlaikus aug arī vēlme uzturēties parkos, pludmalēs, dārzos un citur svaigā gaisā. Atpūtas, izklaides un sporta aktivitātes teju vienmēr noslēdzas ar pikniku. Pikniks – tā ir maltītes ieturēšana dabā šī jēdziena visplašākajā nozīmē, sākot ar brokastīm dārzā ģimenes lokā vai kolēģu pusdienām parkā un beidzot ar launagu pie jūras labāko draugu kompānijā.

Piknika veiksmes pamatā noteikti ir ne tikai skaista vieta un laba kompānija, bet ari gards ēdiens, kas prasa rūpīgu sagatavošanos. Daži no priekšnoteikumiem drošam un veselīgam piknikam ir svaiga pārtika, pareiza ēdiena sagatavošana un glabāšana, jo siltais laiks var veicināt nelabvēlīgo baktēriju pieaugumu, tādejādi izraisot ne tikai vēdergraizes, bet ari nopietnākas slimības.

Padomi, kā pareizi uzglabāt un pagatavot vistas gaļu karstā laikā 01.06.2018 15:44

Karstais laiks daudzus mudina doties piknikā un ieturēt maltīti dārzā, kas nozīmē - jāpievērš īpaša uzmanība pareizai pārtikas, jo īpaši gaļas, uzglabāšanai un gatavošanai. Vistas gaļa ir viena no iecienītākajām vasaras maltīšu sastāvdaļām, tādēļ Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs “Putnu fabrika Ķekava” sniedz padomus, kādu vistas gaļu izvēlēties un kam pievērst īpašu uzmanību, plānojot maltīti.

Uzlādē smadzenes! Jeb kādi pārtikas produkti jālieto pirms eksāmeniem 23.05.2018 13:14

Smadzenes pārtiek no tās enerģijas, kas tiek saražota no mūsu uzturā lietojamās pārtikas. Galvenais enerģijas avots ir glikoze, kuru organisms saņem no produktiem, kas bagāti ar ogļhidrātiem: brokastu pārslām, maizes, makaroniem utml. Enerģija smadzenēs uzglabājas mazās porcijās, tāpēc, lai smadzenes strādātu ar pilnu jaudu, enerģija pastāvīgi jāpapaildina. Tas nozīmē, ka laikā, kad gatavojaties eksāmeniem, jāatsakās no jebkādām diētām; jāēd veselīgi un parezi.

Derīgi padomi pārtikas lietošanai karstā laikā (1) 21.05.2018 15:13

Klāt ir karstais laiks un arī aktīvās atpūtas laiks. Brīvdienās aicina jūrmala, lauki vai vasarnīca. Ik dienu notiek dažādi publiskie pasākumi. Lai ļaudis izvairītos no pārtikas izraisītām saslimšanām, atgādinām svarīgākos ieteikumus drošas pārtikas lietošanai.

Lieldienās krāsosim olas jeb kā ar dabīgiem līdzekļiem iegūt dažādu krāsu olas 31.03.2018 12:48

Visiem ierastākā metode Lieldienu olas krāsojot noteikti ir sīpolu mizas, kas dod brūno krāsu . Lai nebūtu kā katru gadu, tad iesakām pieliet klāt, piemēram, melleņu sulu vai stipru melno tēju un iegūsiet atkal citas nokrāsas un toņus. Protams, toņi atšķirsies arī tad, ja krāsosiet brūnu vai baltu vistas olu.

Apgādā “Jumava” iznākusi Lizetes Pugas padomu grāmata vecākiem “Veselīgi našķi bērniem” 04.10.2017 11:03

Apgādā “Jumava” iznākusi padomu grāmata vecākiem “Veselīgi našķi bērniem”. Lizete Puga ir lieliska mamma un uztura speciāliste, kas ik dienu cenšas apvienot savas zināšanas un praksi gan audzinot savus bērnus, gan rūpējoties par citu bērnu veselību savā profesionālajā jomā! Ēst ir bauda, un darīt to veselīgi ir gluži kā balva! Izmantosim to!

Gardēžu tendences šai vasarai 03.08.2017 11:01

Vasara ir kā radīta baudai - gardas maltītes, pastaigas gar jūras krastu un šalcošs priežu mežs. Perfekti pagatavots ēdiens sniedz nepieciešamo enerģijas lādiņu, laba kompānija lieliski uzlabo garastāvokli, bet apkārtējā vide iedvesmo jauniem sasniegumiem, uzskata koncepta “Labi ēdam, labi dzīvojam” eksperte Siranuša Giričeva.

Viss ģeniālais ir vienkāršs – trīs sildošas receptes 17.11.2016 10:19

Teicienu – viss ģeniālais ir vienkāršs – var attiecināt teju uz jebkuru dzīves situāciju, tai skaitā arī uz maltītes gatavošanu. Viss slēpjas ierastu produktu neierastā apvienojumā, tāpēc, lai atvieglotu ikdienu, veikalu tīkls “Mego” piedāvā trīs receptes, kurās izmantoti veikalu plauktos viegli pieejami produkti.

Kā pareizi uzglabāt un pagatavot vistas gaļu karstā laikā 10.08.2015 15:57

Iestājoties sen gaidītajam karstajam laikam, jāpievērš uzmanība pareizai pārtikas produktu uzglabāšanai un gatavošanai. Vistas gaļa tās vieglās struktūras un zemā tauku satura dēļ ir viena no tradicionāli iecienītākajām vasaras maltīšu sastāvdaļām. Latvijā vadošais putnu gaļas ražotājs “Putnu fabrika Ķekava” un sertificēta uztura speciāliste Jeļena Pavlova iesaka, kādu vistas gaļu izvēlēties un kam pievērst īpašu uzmanību, plānojot izbraukumu, pikniku vai ikdienas maltīti mājās.

Skeletonista Martina Dukura treneris: “Uzturs ir sportista degviela!” 21.05.2015 15:38

Tuvojoties vasarai aizvien biežāk norisinās daudzveidīgi tautas sporta pasākumi – velomaratoni, skriešanas, skrituļošanas un citi pasākumi. Lai veiksmīgi tajos startētu un saglabātu organismu stipru, ir nepieciešams ne tikai trenēties, bet arī sekot līdzi uzturam. Profesionāli sportisti jau no karjeras pirmsākumiem zina, kas viņu organismam ir nepieciešams, lai uzņemtu enerģiju, veicinātu organisma atjaunošanos un regulētu ķermeņa svaru. Taču tiem, kas ar sportu nodarbojas amatiera līmenī – lai uzturētu sevi formā ne vienmēr ir zināmi uztura nosacījumi, kas nepieciešami organismam.

3 gardas receptes un ieteikumi pareizai ēdienkartei, gatavojoties maratonam 18.05.2015 18:07

Viens no svarīgākajiem faktoriem rezultātu sasniegšanai sportā ir pareizs, sportistam piemērots un sabalansēts uzturs, kas nodrošina organismu ar enerģiju un uzturvielām. Tādēļ, gatavojoties maratonam, sportistiem īpaši jāpiedomā par ogļhidrātiem bagātu produktu iekļaušanu ikdienas maltītē. LIDO uztura speciāliste iesaka nelikt uzsvaru uz saldumiem un šokolādi, bet piedāvā receptes dažādām ēdienreizēm, kā arī uzkodām pirms un pēc slodzes.

Kādas ir ideālas čempionu brokastis? stāsta šefpavārs Gints Aizupietis 07.04.2015 12:30

Restorāna "Aqua Luna" šefpavārs un bijušais sportists Gints Aizupietis dalās pieredzē par to, kā ēst pirms pusmaratona, kādas ir ideālas tā dēvētās čempionu brokastis un kā sevi noskaņot startam.

Padomi, kā atbrīvoties no ķīmijas dārzeņos 07.01.2015 15:22

Nevienam nav noslēpums, ka veikalā iegādātie dārzeņi ir apstrādāti ar ķīmiskām vielām, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu savu labo izskatu. Par laimi ir paņēmieni, kas pesticīdu daudzumu un kaitīgo vielu ietekmi tajos palīdz krietni vien samazināt ..

Kā sarūpēt ideālu degustācijas maltīti - stāsta eksperti 10.10.2014 14:45

Dažādu ēdienu izbaudīšanas mielasts jeb "tasting menu" pasaulē kļūst arvien iecienītāks. Iespējams, arī tu sapņo šādu maltīti sarūpēt sev un saviem viesiem, taču īsti nezini, kādi ēdieni un dzērieni vislabāk saderētu kopā un kāda būtu to pasniegšanas secība.

Kādus produktus vislabāk ēst, lai sagatavotu organismu gada vēsajam laikam 29.09.2014 11:37

Ārā vēl silti rotājas saulīte, taču ir svarīgi zināt, kā savu organismu sagatavot gada aukstajiem mēnešiem, lai izvairītos no saslimšanas. Atceries - ir ļoti svarīgi lietot uzturā imunitāti spēcinošus produktus, kas ir gan veselīgi, gan garšīgi.Kas būtu jāiekļauj ēdienkartē, lai organisms spētu veiksmīgi pretoties rudens un ziemas vīrusiem? Stāsta "Veselības centrs 4" ģimenes ārste, sabiedrības veselības konsultante Dana Misiņa un restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.

Brokastis jābauda, kad gribas, nevis spiestā kārtā 16.09.2014 12:21

Plaši izplatīts uzskats, ka brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize, taču - vai zināji, ka tās nav obligāti jābauda pēc izkāpšanas no gultas, bet gan tad, kad patiešām sajūti izsalkumu? Brokastu ēšana piespiedu kārtā ne tikai nenāks par labu pašsajūtai, bet pat kaitēs.

Uz pikniku ar svaigām marinādēm un padomiem no uztura speciālistes un restorānu šefpavāriem 06.08.2014 16:07

Karstajā laikā katrs no mums plāno, kā pavadīt savu brīvo laiku un kā to aizvadīt pēc iespējas patīkamāk. Pikniks ir neatņemama vasaras sastāvdaļa, kurā varam baudīt gardu maltīti, kā arī izrauties no ikdienas rutīnas un palutināt ķermeni ar saules stariem.

3 garšīgas idejas brīvdienu piknikam vai dārza ballītei 01.05.2014 17:35

Tuvojoties brīvdienām un domājot idejas piknikam vai dārza ballītei, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka trīs pavasarīgi gardas un viegli pagatavojamas receptes. Maija brīvdienu piknikā kopā ar ģimene un draugiem pagatavo grilētu foreli ar ķiploku sviestu, turku kebabu un pavasarīgus salātus.

Kā mazgāt traukus, lai glāzes spodras un trauki virtuvē spīd un laistās 18.02.2014 12:56

Kādas raizes dažreiz sagādā virtuvē atstāto trauku kaudze. Tas aizņem tik daudz laika, kamēr visi trauki ir attīrīti no taukiem un tik tīri, lai pašam būtu prieks par padarīto darbu. Īpaši, ja jāmazgā dārgā servīze un iemīļotās sudraba karotītes, kuras vēlme pasniegt saviem ciemiņiem kā jaunas, bet tādēļ taču nenoliksim viņas glabāšanai kā rotu skapītī. Labāk iegaumēt dažas vienkāršas lietas, kā tās pēc izmantošanas var viegli notīrīt un saglabāt skaistas līdz nākošajai reizei, kad atkal liksim lietā.

Gribi tikt pie naudas? Ziemassvētkos mielojies ar zivi! 14.12.2013 20:06

Ja vēlies tikt pie naudas, bagātīgajā Ziemassvētku galdā centrālo vietu atvēli siļķei vai kādai citai zivij, kas gan latviešiem, gan daudzām citām tautām simbolizē bagātību, labklājību un veiksmi, iesaka restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.

Šefpavārs Gints Aizupietis 18.novembrī iesaka galdā celt lasi 17.11.2013 18:27

Sagaidot Latvijas valsts dzimšanas dienu 18.novembrī, svētku galdā lieliski iederēsies ūdeņu karalis lasis, jo tas simbolizē tuvību ar dabu, kas latviešiem vienmēr bijusi pamatvērtība, iesaka restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.

Nākamā lapa