Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:389, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Kā pagatavot grilēto ēdienu karali – mutē kūstošu steiku 06.05.2020 13:32

Katram gaļas cienītājam noteikti ir pazīstams vārds “steiks”. Visbiežāk ar to tiek saprasts krietns liellopu gaļas gabals, taču gardu un sulīgu steiku var pagatavot arī no cūkgaļas. To ir pierādījis arī gaļas zīmols “Rakvere”, kas no pavasara piedāvā īpašu meistardarbu – cūkgaļas steiku, kas pagatavots no cūkgaļas karbonādes. Par to, kas jāievēro, grilējot cūkgaļas steiku, skaidro “Rakvere” eksperti.

Lieldienās krāsosim olas jeb kā ar dabīgiem līdzekļiem iegūt dažādu krāsu olas 11.04.2020 05:49

Visiem ierastākā metode Lieldienu olas krāsojot noteikti ir sīpolu mizas, kas dod brūno krāsu . Lai nebūtu kā katru gadu, tad iesakām pieliet klāt, piemēram, melleņu sulu vai stipru melno tēju un iegūsiet atkal citas nokrāsas un toņus. Protams, toņi atšķirsies arī tad, ja krāsosiet brūnu vai baltu vistas olu.

Kā pagatavot ieraugu mājas apstākļos 05.11.2019 17:32

Maizīte latviešiem vienmēr bijusi godā celta, bet, ja tā pašu cepta, tad var teikt, ka maizītei piemīt īpaša aura- katrs tavu roku apmīļotais kuklītis būs īpaši gards un labu domu piepildīts. Pat, ja nekad neesi mēģinājusi, to darīt,- nebaidies! Pagatavot ieraugu nemaz nav sarežģīti. Pie kam tas būs jādara tikai vienreiz, pēc tam kādu mazumiņu varēsi atlicināt katrai nākamajai reizei.

11 mazie noslēpumi, kā izvārīt garšīgu zupu 07.10.2019 13:23


Šķiet, kas tur ko neuzvārīt zupu! It kā jau viss darās vienkārši, un tomēr garšīgai zupai ir savs noslēpums, kuru diemžēl mūsdienās daudzi nezina. Ir pat kafejnīcas, kurās otrie ēdieni ir garšīgi, taču zupas... diezgan bezgaršīgas vai arī garšo visas vienādi- pēc vegetas. Ko darīt, lai zupa kļūtu par vienu no gardākajiem ēdieniem? Tavavirtuve.lv atklāj jums gardas zupas noslēpumu.

Kā izmantot mazpazīstamus eksotiskos augļus? 18.09.2019 16:46

Veikalu plauktos aizvien biežāk parādās nepazīstami eksotiskie augļi. Ja zina kā un kopā ar ko tie ēdami, tad var arī nogaršot:

Katram ievārījumam savs cukurs 13.09.2019 18:40

Cukurs ir galvenais konservants, saglabājot ogu ražu ziemai. Tas neļauj attīstīties sīkbūtnēm, pasargā ievārījumu no rūgšanas un pelēšanas. Ievārījuma gatavošanai var izmantot gan parasto balto cukuru, gan speciālu ievārījuma cukuru. Tam pievienotais pektīns daļēji aizvieto cukuru, tāpēc ievārījums būs mazāk salds, ar izteiktāku ogu un augļu garšu.

Fotopamācība: Kā no tomātiem izveidot skaistas sirsniņas 12.09.2018 20:50

Tomātu sirdis var būt jauks ēdiena dekors ne tikai dažādās svētku reizēs, bet arī ikdienā. Izveidot šādas sirdis patiesībā ir ļoti vienkārši. Tam nepieciešami mazie sarkanie tomātiņi un ass nazis. Te gan jāpiezīmē, ka sirsniņu veidošanai der tikai garenie (ovālas formas) tomātiņi, no apaļajiem sirsniņas nesanāk.

Sekojiet fotopamācībai un jums viss izdosies.

Gaļas sālīšana, kūpināšana un vītināšana – kas par to jāzina? 11.07.2018 16:26

Gaļas kūpināšana, sālīšana un vītināšana ir sensenas gaļas gatavošanas metodes, kas gadsimtiem izmantotas, lai gaļu būtu iespējams uzglabāt ilgstoši. Arī mūsdienās šie gatavošanas veidi savu popularitāti nav zaudējuši, tāpēc “Rīgas Miesnieka” gaļas meistari piedāvā uzzināt par tiem vairāk.

Kā nosvērt produktus bez svaru palīdzības 06.07.2018 14:55

Ikviena saimniece, droši vien, saskārusies ar situāciju, kad it kā visu darījusi pēc receptes, bet nekas nav sanācis, kā vajadzētu. Vai arī iepriekšējā reizē pīrāgs bija smukāks, bet šoreiz tāds ne visai. Iemeslu tam var būt daudz: vai nu cepeškrāsns bija vairāk uzsilusi vai produktu kvalitāte atšķirīga... bet, varbūt, vienkārši nav ievērotas sastāvdaļu proporcijas. Taču kā tās ievērot, ja mājās nav svaru? Lūk tā:

Derīgi padomi par kāpostiem 28.06.2018 15:13

Senajiem grieķiem kāposti bija skaidrības simbols, ko uzturā lietoja pirms dzīrēm kā līdzekli pret pārlieku apreibināšanos.

Dekoratīvā augļu un dārzeņu griešanas māksla - karvings (5) 05.06.2018 12:30

Karvings no angļu valodas curving - grebums, griezums.Par karvingu sauc dekoratīvu augļu, dārzeņu, ledus, koka un akmeņu dekoratīvās griešanas mākslu. Tā apzīmē arī īpašu kalnu slēpošanas un snovborda stilu vai apjoma ilgviļņus skaistumkopšanā.
Tā kā tuvojas izlaidumu, kāzu un dažādu dārza svētku laiks, tad šoreiz parunāsim tieši par karvingu kulinārijā. Varbūt kāds no lasītājiem izlems to izmantot arī sava svētku galda noformēšanā.

Kā novērst avāriju virtuvē (1) 25.05.2018 21:09

To, ka viens piliens darvas spēj sabojāt visu medus mucu, droši vien zina katra saimniece. To, kas sanāk, ja mēģina pēdējā brīdī pirms viesu ierašanās ķert un grābt visu nepaspēto, arī ir izbaudījusi ne viena vien namamāte. Taču reizēm nelīdz ne apņemšanās visu izdarīt savlaicīgi, ne arī vēlēšanās paveikt to perfekti, jo tik un tā kaut kas noiet greizi. Ko darīt?

5 padomi dzērienu baudīšanai un pasniegšanai 03.01.2018 20:30

Vēlamies, lai svinības vai mājas ballīte izdotos lieliska un nepiespiesta, un viesi tiktu pārsteigti gan ar gardām uzkodām, gan lieliski servētiem dzērieniem. Kā to panākt? “Supreme” augstākās klases dzērienu eksperts Edgars Grišulis atgādina dažas vienkāršas, taču svarīgas patiesības dzērienu servēšanas etiķetē, lai svētki būtu izdevušies. Kā arī kopā ar augstākās klases dzērienu izplatītāju Pernod Ricard Latvia piedāvā paskatīties uz ierastiem svētku dzērieniem neierastākā veidolā – jaucot kokteiļos mājas apstākļos.

Knifiņi, kas jāzina gatavojot rīsus 05.10.2017 12:37

Vai zināji, ka rīsi ir trešais visvairāk audzētais kultūraugs pasaulē aiz cukurniedrēm un kukurūzas? Turklāt pasaulē ir vairāk nekā 40 tūkstošu rīsu šķirņu, un tās pieder pie graudzāļu dzimtas Oryza sativa. Taču, lai arī no kādiem rīsiem tu gatavotu, daži knifiņi tomēr jāievēro, lai ēdiens izdotos gards.

Kā izvēlēties piemērotāko cūkgaļas gabalu dažādu ēdienu pagatavošanai 28.04.2017 09:03

Cūkgaļa jau izsenis ir bijusi tradicionāla latviešu virtuves sastāvdaļa, ko iespējams pagatavot dažnedažādākajās variācijās. Taču, lai ēdieni izdotos īpaši gardi, katras maltītes pagatavošanai jāmāk izvēlēties arī piemērotāko gaļas gabalu, kas atšķiras gan aruzturvērtību, gan tauku saturu. Šoreiz gaļas produktu zīmola “Rakvere” eksperti aicina smelties iedvesmu nākamajiem kulinārijas eksperimentiem un izzināt dažādu cūkgaļas gabalu īpašības un ieteikumus to izmantošanai.

Deviņi knifi kulināriem – iesācējiem no bijušās modeles Loreinas Paskālas 08.02.2017 13:41

Par savām kulinārajām prasmēm nepārliecināti cilvēki vairās gatavot iespaidīgas maltītes. Taču patiesībā pietiek ar nelielu entuziasma devu, uzcītību un sekošanu labiem padomiem, lai pārsteigtu draugus un ģimeni ar gardiem, viegli pagatavojamiem ēdieniem.

Lieliski ēdieni, kurus iespējams pagatavot cepeškrāsnī 17.01.2017 17:17

Mājās gatavots ēdiens vienmēr garšo daudz labāk, nekā veikalā iegādātais. Tāpēc reizēm ir vērts papūlēties un pašam pagatavot kādu gardu maltīti. Tādējādi tiksi iepriecināts ne tikai tu pats, bet arī tava ģimene un viņu vēderi.

Kā uzburt lielisku cienastu bez brīnumnūjiņas (8) 27.05.2016 15:20

Bērnībā mums stāstīja pasakas, kurās piepeši sazin no kurienes parādījās fejas, rūķīši, burvji, raganas un citi pārdabiski radījumi, apgriezdami visu parasto cilvēku pasauli kājām gaisā un ar burvju nūjiņas pieskārienu radīdami visādus brīnumus, lai pēc tam atkal tikpat negaidīti nozustu, uz kraukļa muguras aizlaizdamies prom vai izgaisdami zvaigznīšu virpulī. Taču visbrīnumainākais bija tas, ka mēs par to visu nemaz nebrīnījāmies!

10 vecmāmiņu viltības: sulīgāk, garšīgāk, kraukšķīgāk 29.03.2016 11:14

Ir labi, ja zini dažādas virtuves viltībiņas, kas tavu pavārmākslu pārvērš īstā gardā brīnumā.

Ar ko aizstāt maizi kotletēs 19.01.2016 18:24

Maizes vietā kotletlešu masai var pievienot stingrās putās saputotu olas baltumu, dažas ēdamkarotes skāba krējuma vai smalki sarīvētus dārzeņus: kabačus, ķirbi, burkānus.

Kā uzvārīt gardu putru? Putraimu un šķidruma attiecību tabula 27.07.2015 18:47

Tavavirtuve.lv piedāvā putraimu un šķidruma attiecību tabulu, kas palīdzēs jūsu biezputrai vienmēr būt gardai un vajadzīgajā konsistencē.

Kā pagatavot ideālu šašliku un citi grilēšanas noslēpumi (1) 19.06.2015 17:32

Grilēšana ir neatņemama vasaras tradīcija, un tā kļūst īpaši aktuāla, tuvojoties Līgo svētkiem, jo jādomā, kā savu ģimeni un viesus iepriecināt ar lielisku cienastu – aromātisku, sulīgu un maigu šašliku. Ar savu pieredzi un profesionāliem gaļas un citu produktu grilēšanas noslēpumiem dalās LIDO šefpavāre Ilga Joma.

Mārtiņa Sirmā un Ērika Dreibanta slepenie padomi gaļas grilēšanai 17.04.2015 18:04

Gaidot silto laiku un gatavojoties aktīvajai grilēšanas sezonai, šefpavāru apvienība Sirmais&Dreibants un Putnu fabrika Ķekava iesaka īpašus padomus, kā grilēšanu šosezon padarīt vēl aizraujošāku, bet brīvā dabā grilēto gaļu pārvērst par īstu restorāna maltīti.

Svinam pankūku nedēļu. Kā izcept garšīgas pankūkas 20.02.2015 16:52

Apaļās, zeltainās pankūkas ir saules, laimes, stipras laulības, veselu bērnu un vienotas ģimenes simbols. Tādēļ arī Pankūku nedēļā ir jācep tik daudz pankūku, lai pietiek visiem – vīriem, sievām, bērniem, znotiem, vedeklām un sievasmātēm, skaidro „Aqua luna” šefpavārs Gints Aizupietis.

Kas jāņem vērā, gatavojot svētku maltīti mājas apstākļos? 10.11.2014 10:10

Tuvojoties Latvijas novembra svinamajām dienām, virtuvēs top arī svētku maltītes – gan cepeši, gan kūkas. Lai izdotos gan svētku galda mielasts, gan pēcsvētku mielošanās, aicinām ņemt vērā praktiskus padomus svētku maltīšu gatavošanai mājas apstākļos, kos niedz Electrolux prosfesionāļi.

Olīvu un krēmsiera pingvīni 01.04.2014 14:40

Garšīgu un skaistu uzkodu jauku pingvīniņu izskatā varat pagatavot no tumšajām olīvām, krēmsiera un vārīta burkāna. Katram pingvīniņam būs nepieciešamas divas olīvas, viena vārīta burkāna ripiņa, neliela krēmsiera bumbiņa (izveidota ar tējkarotes palīdzību) un koka irbulītis.

Daudzpusīgā rudens dāvana – kālis. Kā to garšīgi pagatavot? 24.09.2013 07:07

Drošs veids, kā drēgnos rudens vakarus padarīt patīkamākus, ir sevi un tuviniekus pārsteigt ar kādu kulinārijas eksperimentu. Šis rudens mūs ir lutinājis ar bagātīgu ražu, un sezonālie dārzeņi visgardākie un veselīgākie ir tieši patlaban - aktīvākajā ražas novākšanas laikā. Jau pavisam drīz lielveikalu plauktos parādīsies arī kālis. Šo dārzeni pazīst visi, taču nereti, it īpaši pilsētnieki, to nav paguvuši iepazīt un iemīļot. Par to, kā garšīgi pagatavot šo saldeno un veselīgo sakni, stāsta lielveikalu tīkla „Maxima Latvija” Pārtikas ražošanas departamenta direktore Sigija Spure-Vavilova.

Cepsim gardas smalkmaizītes, kūkas, pīrādziņus... 14.09.2013 10:17

Tase karstas smaržīgas kafijas vai tējas un svaigi cepta maizīte brokastīs, protams, nav darba dienas prioritāte, taču svētdienas rīta noskaņai piederīga gan. Negaidīsim svētkus, lai iepriecinātu savus mīļos ar siltu kārdinoši smaržojošu pašceptu kārumu, bet ļausimies mirkļa vilinājumam, un, ticiet man, jūs gaida jauka un omulīga brīvdiena vai svētku brīdis.

Taču pirms kaut ko sākt cept, jāzina, kādi produkti un kā lietojami konditorejas izstrādājumu pagatavošanai. Citādi var nākties vilties. Lai tā nenotiktu, lūk jums viss nepieciešamais.

Ievārījumi: sīrupi, džemi, biezeņi, povidlas, marmelādes. To gatavošanas pamatprincipi 13.09.2013 18:29

Ir daudz un dažādu variantu, kā sagatavot augļus un ogas ziemai. jūs varat tās savārīt ievārījumā, gatavot sīrupu, džemus, biezeņus, povidlas un marmelādes. Ja par pirmo- ievārījumu vārīšanu- lielākajai daļai saimnieču nekādu jautājumu nav, tad pārējās metodes daudziem ir nezināmas. Tāpēc, ja vēlaties dažādot savus ziemas krājumus, piedāvājam iemācīties ogas un augļus pagatavot mūsdienās arī neierastākos veidos.

Dārzeņu un sēņu konservēšana: skābēšana, sālīšana, karsēšana, pasterizēšana, marinēšana 12.09.2013 07:15

Izšķir vairākas konservēšanas metodes- sālīšanu, skābēšanu, marinēšanu u.c, Taču katrai no tām ir viens mērķis- radīt ātri bojājošos produktos mikroorganismiem nelabvēlīgus apstākļus, kuri lielākoties iet bojā 60-70 grādu temperatūrā.

Derīgi padomi, gatavojot kartupeļus 26.06.2013 10:32

Galdā kūp jaunie kartupeļi. Dažādi pagatavoti, tie, nepašaubāmi, ir viena no vasaras sākuma delikatesēm.

Kā pagatavot garšīgu ievārījumu (1) 20.06.2013 09:42

Sācies lielais ražas laiks – ogu krūmi pildās sulīgām ogām, kokos briest āboli, plūmes un bumbieri, bites nepagurdamas gādā medu ziemas krājumiem. Arī cilvēki neslinko. It īpaši tie, kam sava piemājas saimniecība, mazdārziņš vai vienkārši vēlme saglabāt vasaras smaržu burciņā, krietnu savas vasaras daļu pavada, ogas lasot un ražu pārstrādājot gardā un smaržīgā ievārījumā. Kā pagatavot garšīgu ievārījumu?

Kā pareizi pagatavojama turku tēja 22.04.2013 11:27

Turku tēja ir aromātiska melnā tēja, kas tiek vārīta ļoti stipra un pasniegta speciālās šim nolūkam paredzētās tulpjveidīgās stikla glāzēs. Tēja tiek pasniegta tik karsta, ka glāzi nākas turēt pie pašas augšas, lai neapdedzinātu pirkstus. Turku tējai par pievienot cukuru, taču to nekad nedzer ar pienu. Īstenie tējas mīļotāji un pazinēji Turcijā parasti mīl pasēdēt tējnīcās, kur šis aromātiskais dzēriens tiek pasniegts speciālās tējkannās, sauktās par semaveriem (līdzīgi kā Krievijā- samovari). Lejot tēju no šāda semavera, turki var ilgi sēdēt pie savām tējas glāzēm, pavadot vairākas stundas mīļotā dzēriena un interesantu sarunu gaisotnē.
Ja arī jūs, viesojoties Turcijā, esat iemīļojuši šo dzērienu, noteikti noderēs pamācība, kā to pareizi pagatavot.

Dansukker niedru sīrups un kā to izmantot 17.08.2012 19:25

Tam piemīt izteikta cukurniedru melases un karameļu garša un zeltaina krāsa, kas padarīs ēdienu aromātiskāku un kārdinošāku.Daudzi gardēži jau ir iecienījuši un novērtējuši Dzidro sīrupu, Zeltaino sīrupu un Tumšo sīrupu.

Mājās gatavots dzīvais alus- tas ir vienkārši! (7) 30.05.2011 01:50

Tuvojas lielā alus godināšanas diena, bet kā izvēlēties sirdij tīkamāko? Latvijā ir pieejamas ļoti dažādas alus šķirnes un, droši vien, daudziem šķiet, ka izvēli izdarīt būs grūti. Arī mums šī izvēle sagādāja problēmas, līdz kamēr iepazināmies ar uzņēmumu "Mājas alus" un dabūjām nobaudīt viņu piedāvāto produktu. Garšīgāku alu līdz šim nebija nācies baudīt. Protams, gribējām par gardo dzērienu uzzināt ko vairāk un izrādījās- alu varam pagatavot arī paši, visu tam nepieciešamo iegādājoties uzņēmuma veikalā, kas atrodas Rīgā, Dzirnavu ielā 7.

Padomi, gatavojot zivju ēdienus (2) 03.10.2010 10:46

Lai gan vairums cilvēku ikdienā priekšroku dod gaļai, graudaugiem un dārzeņiem, jāņem vērā, ka zivis ir ne tikai garšīgas, bet arī bagātina mūsu uzturu ar vērtīgiem mikroelementiem un vitamīniem. Tai nav noteikti jābūt ceturtdienai, kā ierasts kopš neatminamiem laikiem, taču zivju dienu vajadzētu ieviest vismaz reizi nedēļā.

Padomi, lai konservēšana izdotos 23.09.2010 23:01

Konservēšana savulaik bija dzīves diktēta nepieciešamība, tad tā kļuva vairāk par vaļasprieku, ko veicām ar baudu un pēcāk tīksmīgi izgaršojām, jo paša gatavots vienmēr ir labāks, un nekas tam nespēj līdzināties. Bez tam, ir zināms , ka sliktākajā gadījumā - ja neizdosies vai nepietiks - veikala izvēle vienmēr ir pietiekami liela. Tomēr gribas šo nodarbi veikt pareizi un eleganti, lai ziemā nekas nespētu aptumšot prieku par vasaras un rudens pūliņiem.

Derīgi padomi, gatavojot gaļas un zivju ēdienus (1) 21.07.2010 15:48

Lai gan pašā karstākajā vasaras tveicē nepšaubāmi priekšroku dodam dārzeņu ēdieniem un viegliem augļu vai ogu desertiem, tomēr klasiskā latvieša virtuve nav iedomājama bez gaļas un zivju ēdieniem, kuru veiksmīgai pagatavošanai der ielāgot dažas vienkāršas, praktiskas viltības.

Derīgi padomi par dārzeņiem (1) 03.07.2010 21:29

Sen zināma ābeces patiesība, ka visveselīgākie, vitamīnu un organismam nepieciešamo uzturvielu bagātākie ir dabiskos apstākļos auguši, tikko novākti dārzeņi, kurus steigsimies baudīt vasaras pilnbriedā.

Sāls ne tikai sālīšanai 28.06.2010 17:42

Sāls cilvēcei atnesis tik daudz noderīga, ka bez tā nav iedomājama mūsu ikdiena. Daži padomi sāls izmantošanai saimniecībā.

Nākamā lapa