Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:214, Did:0, useCase: 3


18 interesanti veidi, kā uzlabot mājas alus garšu

18 interesanti veidi, kā uzlabot mājas alus garšu

Daži ieteikumi, kā uzlabot mājas alus kvalitāti

-Lai atsvaidzinātu alu ir nepieciešams uz 12 l alus iemest sauju bumbiera koka mizas pelnus, kuri iepriekš sasmalcināti.
-Lai uzlabotu aulus garšu un aromātu nepieciešams priedes sveķu gabaliņš un nedaudz apiņa. Abus komponentus ielieciet kastrolītī un kopā ar nelielu daudzumu ūdeni pavāriet, līdz izšķīdīs sveķi. Tad šķidrumu izkāsiet un pievienojiet alum.

-Lai alum nebūtu mucas smaka nepieciešams 25 kviešu vārpas sasiet kopā un ielikt alus muciņā. -Var izcept arī miežu maizīti un karstu ielikt mucā. Palīdz arī kadiķogu un apiņa novārījums.
-Lai jaunam alum panāktu nobrieduša alus garšu, nepieciešams mucā iemest sauju sagrieztus rūgtus apelsīnus. Raudzējiet alu vēl nedēļu vai mēnesi, atkarībā no vēlamās garšas.

-Lai atdzīvinātu apsaldēta alu, kurš parasti kļūst saldāks un slikti ož, nepieciešams paņemt apmēram 300 ml alus, pievienot sauju saberztu apini un visu pavārīt pusstundu. Kad sastāvs būs atdzisis, pievienojiet to alum un aizspundējiet mucu. Ja pēc 1 mēneša alus nav uzlabojies, tad pārlejiet to citā mucā un iekariniet tajā maisiņu, pildītu ar apceptiem kviešiem un sausu apini. -Spundi iespraudiet tā lai alum nedaudz piekļūtu gaiss, bet pēc divām dienām mucu aizspundējiet kārtīgi. Pēc mēneša alus būs lietojams.

-Lai ilgstoši varētu uzglabāt alu svaigu nepieciešams paņemt vienādas daļas citronkoka lapas vai citrona mētru, parasto vībotni, riekstu koka lapas un pus daļu vērmeles. Visu sasieniet buntītē un ielaidiet alus muciņā.
-Alu var uzglabāt svaigu ja pirms ieliešanas muciņā pievienosiet sauju sasmalcinātu asinszāli.
-Var paņemt tīrus salmus, sagriezt tos 15 – 20cm garumā un kopā ar apini noklāt alus virspusi.

-Apmēram uz 12 l alus paņemiet 160 gr medu. Izšķīdiniet to un pievienojiet alum.
-Apmēram uz 12 l alus paņemiet vienu olu un ielaidiet alus muciņā. Pēc divām nedēļām olas čaumala atdalīsies, bet olas sastāvs turēsies plēvītē, kura pakāpeniski izšķīdīs kopā ar olbaltumu un paliks tikai dzeltenums. Tādā veidā alus ilgstoši nesaskābs.

-Pirms alus ieliešanas muciņā paņemiet nedaudz sāli, iesieniet to maisiņā un ielaidiet to muciņā. Maisiņu nostipriniet pie spundes.
-Var paņemt nedaudz priežu sveķu un pievienot tos alum tad, kad tiek vārīts ūdens alus pagatavošanai vai arī pievienot tad kad tiek vārīts iesals kopā ar apini.
-Var paņemt valriekstu čaumalu un iemest to alus muciņā.

-Lai izlabotu saskābušu alu paņemiet sauju buka koka sveķus, sasmalciniet tos un pievienojiet 12 l alus. Visu labi samaisiet un ļaujiet alum pastāvēt.
-Var mēģināt alu atdzīvināt pievienojot 10 l alum 1,5 kg medu.
-Saskābušu alu ielejiet toverī. Daļu no alus uzvāriet. Paņemiet kviešu miltus un samaisiet tos ar parastu vīnu, pievienojiet nedaudz piparus un smalcināta ingvera un visu pievienojiet alum. Ļaujiet alum uzrūgt atkārtoti, bet pēc tam pārlejiet jaunā muciņā.

Iesaka: Bar.lv - rakstām par bārmeņiem, dzērieniem un...

Latvijas bārmeņu portāls