Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:214, Did:0, useCase: 0



Kas jāņem vērā, lai mājās gatavots siers būtu izdevies

Ja gribat tiešām izcili garšīgu sieru pagatavot, tad nepietiks ar to vien, ka izlasīsiet recepti un darīsiet visu pa punktiem kā rakstīts. Jāņem vērā dažas lietas no vecmāmiņu zināšanu pūra.

1. Siera pagatavošanai izmantojiet lauku pienu, nevis pudeļu vai paku pienu no veikalu plauktiem.

2. Siera gatavošanai labāk izmantot pienu, kas kādu laiku pastāvējis un nedaudz ieskābis, jo tad sūkalas labāk atdalīsies.

3. Siera gatavošanas laikā neatejiet no katla, kurā karsējas siera masa; tā visu laiku jāmaisa.

4. Siera masa nedrīkst sākt vārīties, citādi siers sanāks sīksts.

5. Nekarsējiet siera masu pārāk ilgi, citādi siers būs ciets.

6. Kārtīgi noteciniet un izspiediet sūkalas no siera. Jo siera masa būs sausāka, jo siers būs garšīgāks.

     [+] [-]

, 2010-06-15 14:17, pirms 9 gadiem
šis nu gan man noderēs.