Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:204, Did:0, useCase: 3


Kā iegūt 7 jaunas ēdienu garšas?

Redakcija
Redakcija

Kad ikdienā gatavotais ēdiens nedaudz apnicis, vērts izmēģināt Garšas skolas ieteikumus, variējot produktu un garšvielu izvēli, pieredzē dalās Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

“Daudzās mājsaimniecībās pašreiz ēst gatavošana ir daudz aktīvāka, jo laiks pamatā tiek pavadīts mājās. Ikdienā ierasto recepšu klāsts dažās nedēļās mājiniekiem varētu būt nedaudz apnicis, tādēļ vērts papētīt viegli īstenojamas receptes internetā un virtuvē drošāk variēt gan ar produktiem, gan garšvielām. Pat vienas jaunas garšvielas pievienošana ēdienam spēj radīt jaunas garšas nianses!” pārliecinājusies Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

Virtuvē ienāk kumīns

Ķimenes izceļ cūkgaļas dabīgo garšu, bet kūpināta paprika piešķir grauzdējuma noti. Samaisiet 1 ēdamkaroti ķimeņu ar 1 ēdamkaroti kumīna un šķipsniņu sāls. Lietojiet šo maisījumu gaļas ierīvēšanai pirms grilēšanas vai cepšanas cepeškrāsnī!
Izbaudiet vistas sautējuma garšu buķeti, kuras pamatā ir paprika un kumīns. Lai pastiprinātu garšas, vispirms dažas minūtes apcepiet garšvielas, un tikai tad pievienojiet pārējās sastāvdaļas! Ja vēlaties vairāk asuma, pievienojiet šķipsniņu čili pārslu!

Čili, soja un ingvers

Saldā un asā kombinācija ir garda, un, cepot eļļā vai krāsnī, piedod vistas gaļai kraukšķīgu, karamelizētu ārpusi. Sajauciet maltos čili piparus vai čili pārslas ar vienādu daudzumu medus un sojas, uzklājiet vistai ar otiņu un cepiet gaļu!
Ingvera saldā un izteiksmīgā garša zivju ēdieniem piešķirs Āzijas virtuves notis. Pievienojiet ingveru un čili pārslas, lai iegūtu jauku garšu kombināciju. Šīs garšas lieliski iederas Āzijas virtuves zupās un sautējumos.

Jo ilgāk cep, jo vairāk ievelkas garšvielas

Liellopa gaļas gabaliņi, čili un kakao ir perfekta kombinācija sautējumā. Jo ilgāk gaļa tiek gatavota, jo labāka ir šī garšvielu kombinācija. Cepiet gaļu un garšvielas ar sīpoliem, ķiplokiem, un pievienojiet sasmalcinātus tomātus. Cepiet gaļu iespējami ilgi, lai ļautu garšām nogatavoties.

Gaļas ēdienos sava loma kanēlim un krustnagliņām

Kanēlis un krustnagliņas ir garšvielas, kuras asociējas ar Ziemassvētkiem, bet kombinācijā ar nobriedinātu liellopa gaļu piešķir Marokas virtuves notis. Garšas kontrastam pasniedziet ar maigu kuskusu un krējuma mērci ar svaigām, sasmalcinātām piparmētrām!

Gatavojam šodien, ēdam nākamnedēļ!

Malta liellopa gaļa ir pieejama dažādās variācijās un ar dažādu tauku saturu. Maltu liellopa gaļu var pagatavot dažādos veidos. Izmēģiniet, piemēram, lielā pannā pagatavot čili kon karne, un to sasaldēt. Tas būs lielisks risinājums brīdī, kad pārņēmis izsalkums, bet nav laika gatavot.

Sāļo kombinē ar saldo

Salds un sāļš iet roku rokā. Ja vēlaties iegūt saldu, bet niansētu garšu, pievienojiet tamari, terijaki mērci, saldo čili mērci, medu vai agaves sīrupu.

Bagātinām garšu ar soju

Ir pieejamas divas sojas versijas, gaiša - šķidra, kas sniedz sāļumu, un tumša - bieza, kas sniedz sāļumu un garšas nianses. Atrodiet garšas līdzsvaru un piemērotu sāļuma pakāpi, izmantojot šos produktus! Lai pastiprinātu pārējo sastāvdaļu garšu, pievienojiet soju gatavošanas sākumā!

Santa Maria ietilpst Paulig Grupā, un tās ražošanas vienības atrodas Somijā, Zviedrijā, Beļģijā, Lielbritānijā un Igaunijā. Paulig Grupas galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Paulig Grupa ir 1876. gadā nodibināts starptautisks pārtikas rūpniecības koncerns, kas ir pazīstams ar Paulig grupas zīmoliem Paulig, Santa Maria, Risenta un Gold & Green un piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus, kā arī kafiju un kafijas dzērienus. Uzņēmums novērtē bezkompromisu kvalitāti, ilgtspējīgu darbību un ilgstošu koncentrēšanos uz rezultātiem. Paulig Grupā 13 valstīs strādā 2000 darbinieku.