Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:204, Did:0, useCase: 3


10 eksotiski augļi, kas piešķir ēdienam īpašu garšu

10 eksotiski augļi, kas piešķir ēdienam īpašu un neparstu garšu. Gatavo un baudi!

1. Karambola

Aptuvenā cena: 1,20 LVL par augli

Kā to pagatavot/pasniegt: vienmēr grieziet augli tā, lai šķēles demonstrētu tā unikālo formu. Grillēts šis auglis ir lieliska piedeva saldējumam. Tas jāgrillē, kamēr paliek viegli brūns, lai karamelizējas dabiskais cukurs. Tomēr visiecienītākais augļa ēšanas veids ir svaigas šķēles kopā ar nelielu daudzumu cukura.

2. Biezās ērkšķogas (fizālis)

Aptuvenā cena: 4 LVL par iepakojumu

Kā tās pasniegt/pagatavot: miza un kātiņi ir jānoņem. Ogas labi pagatavot želejā un ievārījumos, kā arī pievienot gaļas ēdieniem paredzētām mērcēm. Lai pagatavotu vienkāršu desertu, nomizojiet ogas un sajauciet ogas šokolādē, lai mazliet nomāktu skābo garšu.

3. Kumkuvats

Aptuvenā cena: 2,50 līdz 5 LVL par iepakojumu

Kā to pasniegt/pagatavot: augļa miza var lieliski aizvietot citrona un apelsīna mizas, kur nepieciešams. Varat novilkt mizu un pievienot to saspiestiem rīsiem. Tomēr visbiežāk kumkuatu ēd veselu kā atspirdzinošu uzkodu.

4. Rambutans

Aptuvenā cena: 30 LVL par kg

Kā to pasniegt/pagatavot: augli var kombinēt ar kokosriekstiem un ananāsiem, tomēr parasti to ēd svaigu. Pārduriet apvalku ar nazi un noņemiet dzelkšņaino mizu, lai iegūtu gandrīz caurspīdīgo pildījumu, kas ir ļoti sulīgs. Sēklas gan nav ēdamas.

5. Ragainā melone

Aptuvenā cena: 2,50 LVL par augli

Kā to pasniegt/pagatavot: noņemiet cieto, neēdamo mizu un sagrieziet pildījumu šķēlēs kā lielisku rotājumu salātiem. Labākais veids, kā to ēst, ir pārgriezt uz pusēm un izņemt pildījumu.

6. Budas roka

Aptuvenā cena: 6 LVL par augli

Kā to pasniegt/pagatavot: auglim ir maz sulas, lielu tā daļu aizņem miza un serde. Mizu var saldināt, tomēr labāk to pievienot sautējumiem. Auglis nav plaši pieejams, tāpēc to pasniedz kā pārsteigumu.

7. Čerimoja

Aptuvenā cena 4 LVL par augli

Kā to pasniegt/pagatavot: reizēm čerimoju sauc par olu krēma ābolu, jo tā pildījumu var jaukt kopā ar jebkura veida saldējumu vai šerbertu. Var ēst arī svaigu, pārgriežot un atdzesējot. Sēklas nav ēdamas.

8.Lielā cidonija

Aptuvenā cena: 1,50 LVL par augli

Kā to pagatavot/pasniegt: skābās garšas un bieži vien cietuma dēļ lielās cidonijas labāk ir gatavot, nekā ēst svaigas. Tās var nomizot, sagriezt un izveidot ēdienu, pārlejot ar vīnu un medu, vai arī cukuru un kanēli. Gatavot uz lēnas uguns.

9. Durians

Aptuvenā cena: 3 LVL par augli

Kā to pagatavot/pasniegt: augļa spēcīgās smakas dēļ, nav prātīga doma to uzglabāt ēdienu gatavošanai. Ja iegādājaties to Āzijas tirgos, vislabākais ieteikums ir apēst to nekavējoties un izmest čaulu.

10. Kaktusbumbieris

Aptuvenā cena: 1,50 LVL par augli

Kā to pasniegt/pagatavot: pildījumu dēļ tā lieliskās garšas var izmantot kā garnējumu. Lai arī kaktusbumbieri var ēst svaigu, labāk to ir iekļaut augļu salātu sastāvā.