Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:446, Did:0, useCase: 0



Plūmju kūka

Redakcija
Redakcija

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu plūmju kūku. Recepti piedāvā Jānis un Maija Kairi un Dansukker.

Sastāvdaļas:

Mīklai/pamatnei:
150 g sviesta
80 g Dansukker Demerara cukura
225 g kviešu miltu
3 g cepamā pulvera
1 ola

Pildījumam:
500 g tumšo plūmju (bez kauliņiem)
100 g plūmju sulas
60 g mannas putraimu
150 g Dansukker Farīna cukura

Drumstalām:
100 g sviesta
100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
120 g kviešu miltu
35 g mandeļu skaidiņu

Kanēļa krēmam:
150 g saldā krējuma
40 g Dansukker Kanēļcukura
4 g Dansukker Vaniļas cukura

Pagatavošana:

Mīklas pagatavošana: Cukuru ar sviestu un olu sajauc viendabīgā masā. Pievieno miltus un samīca mīklā. Mīklu izveltnē cepamformā, cep cepeškrāsnī 12 minūtes 180°C temperatūrā.

Pildījuma pagatavošana: Tumšās plūmes notīra, izņem kauliņus, sagriež gabalos un kopā ar sulu savāra biezenī. Pievieno cukuru un mannas maisījumu un turpina vārīt vēl 2 minūtes.

Drumstalu pagatavošana: Sviestu, cukuru, miltus un mandeļu skaidiņas samaisa kopā. Saberž līdz drumstalu konsistencei.

Krēma pagatavošana: Saldo krējumu, kanēļcukuru un vaniļas cukuru saputo līdz stingrai krēma konsistencei. Pildījumu izlej uz izceptās mīklas, pārkaisa ar drumstalām un cep cepeškrāsnī 15 minūtes 190°C temperatūrā. Pasniedz ar kanēļa krēmu.

Receptes autori Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe", recepti iesaka www.dansukker.lv.