Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:446, Did:0, useCase: 0



Ātrā biezpiena kūka ar upenēm

Redakcija
Redakcija

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu un ātri pagatavojamu biezpiena kūku ar upenēm. Recepte tapusi sadarbībā ar Dansukker.

Sastāvdaļas:

Smilšu mīklai:

150g milti,
100g sviesta,
50g Dansukker baltā cukura.

Pildījumam:

400g biezpiena,
2 olas,
2 ēdamkarotes bieza skābā kējuma,
2ēdamkarotes cietes
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura,
100g Dansukker baltā cukura
200g svaigas upenes (es ņēmu saldētas,tad atkausēju un pārbēru ar cukuru).

Pagatavošana:

1. Gatavo mīklu: 150g miltu samīca ar 100g sviesta un 50g cukura, pievienojot 1 ēdamkaroti auksta ūdens.
2. 200g mīklas ieklāj ar cepampapīru izklātā veidnē, kurai ir noņemama mala
3. Ieklāto mīklu sabaksta ar dakšiņu, liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, cep 10 minūtes.
4. Pagatavo pildījumu, biezpienu samaisa ar krējumu,cukuru un olām. Pievieno 2 ēdamkarotēm cietes un 2 tējkarotes vaniļas cukura. Masu liek uz pusceptas mīklas, nolīdzina un pārber ar sacukurotām upenēm, Pa virsu upenēm sadrupina atlikušo mīklu, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 50-60minūtes.

Lai skaisti un gardi jūsmājās!

Gatavoja un fotogrāfēja Tavavirtuve.lv lasītāja Līga Elmere. Recepti iesaka www.dansukker.lv.