Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:446, Did:0, useCase: 0



Ķirbju, burkānu un citronu ķīselis ar saldo biezpienu

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu un veselīgu saldo ēdienu - ķirbju, burkānu un citronu ķīseli ar saldo biezpienu. Recepte tapusi sadarbībā ar Dansukker.

Sastāvdaļas:

Ķīselim:
0,5 kg ķirbja,
2 burkāni,
2 šķēlītes citrona ar visu miziņu,
1 litrs zemeņu sula vai dzēriens
1 litrs ūdens,
40 g kartupeļu cietes,
Dansukker baltais cukurs pēc garšas.

Saldajam biezpienam:
160 g biezpiena,
0,5 l saldā krējuma,
1/2 glāze Dansukker baltā cukura. (cukuru varat bērt arī vairāk; tas atkarīgs no tā, cik saldu vēlaties biezpienu)

Pagatavošana:

1. Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās sakņu rīves un liek katlā;
2. Katlā ielej ūdeni un zemeņu sulu (dzērienu), liek vārīties;
3. Ķirbi sagriež kubiņos un pievieno katlā burkāniem;
4. Smalki sagriež citrona ripiņas ar visu mizu un arī liek katlā;
5. Vāra, kamēr visas sastāvdaļas mīkstas, bet ķirbis sāk jukt,
6. Pievieno cukuru un pavāra, kamēr cukurs izkusis;
7. Atsevišķā trauciņā ielej nedaudz ūdens, tam pieber kartupeļu miltus, kārtīgi izmaisa, līdz izveidojas viendabīgas konsistences putriņa, tad šo maisījumu lej pamazām katlā, visu laku maisot;
8. Ķīselis gatavs, to noliek atdzišanai.
9. Kamēr ķīselis dziest, gatavojam saldo biezpienu. Saldajam krējumam pieber cukuru un ar mikseri saputo līdz stingrai konsistencei. Biezpienu samaisa ar saputoto krējumu un saldais biezpiens ir gatavs.
10. Šķīvī vai bļodiņā ielej ķīseli, tam pa virsu liek saldo krējumu.

Lai skaisti un gardi svētki jūsmājās!

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma. Recepti iesaka www.dansukker.lv.